caldera-seu

Aquesta setmana s’han iniciat les obres d’instal·lació d’una caldera de biomassa a l’edifici de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell amb l’objectiu d’aconseguir una millora energètica a la Casa Consistorial. Les obres consisteixen en la substitució d’una de les dues calderes de gasoil existents per una caldera de biomassa d’estella forestal.

El tinent d’alcalde de Medi Ambient, Jesús Fierro, afirma que amb aquesta obra “s’aposta de manera ferma per l’ús de les energies renovables que comporten un important estalvi econòmic i alhora s’aconsegueix zero emissions de CO2”.

La caldera de biomassa permetrà generar calefacció a tot l’edifici consistorial que actualment es produeix mitjançant una instal·lació a través de dues calderes de gasoil.

La caldera de biomassa s’ubicarà on ara està situada la caldera més vella de gasoil. A l’espai on hi ha actualment el dipòsit de gasoil s’hi ubicarà la sitja d’estella forestal, obtinguda preferentment en els boscos del municipi o de la comarca de l’Alt Urgell.

La caldera de biomassa produirà una font d’energia tèrmica renovable a preu competitiu. Amb aquesta aposta per una energia renovable es vol potenciar, a més a més, un sector estratègic emergent que pot generar nova ocupació a partir de recursos desaprofitats del territori, i pot contribuir a millorar l’entorn mediambiental (neteja de boscos, reducció de risc d’incendis i reducció d’emissions de CO2).

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada