palauAquesta setmana s’han iniciat puntualment les obres de reurbanització del Pati Palau de la Seu d’Urgell que integraran aquesta plaça del centre històric de la ciutat amb la resta dels carrers de la zona com el carrer dels Canonges i els carrerons que hi conflueixen: carrers Ramon Llombart, Sant Just, de la Sort, Sant Roc i de l’Escorxador.

Les obres tindran una durada d’unes 10 setmanes, fet que el trànsit rodat a tota la plaça quedarà afectat durant aquest període de temps. L’Ajuntament urgellenc ja ha demanat als veïns del Pati Palau disculpes pel destorb que aquest fet pugui ocasionar i s’agraeix per avançat la seva comprensió mentre durin les obres.

Amb les obres es substituirà l’actual paviment per un de nou seguint amb el disseny i els mateixos materials dels carrers de l’entorn, amb un paviment com una ‘catifa’ a franges per a tota la plaça al mateix nivell. Les franges d’aquesta ‘catifa’ seguiran les alineacions de les façanes dels edificis de la plaça.

Les zones de trànsit rodat i la de vianants quedaran diferenciades amb peces de pavimentació de diferent format. El paviment (excepte franges) es disposarà de manera ortogonal a la façana del Palau Episcopal amb l’objectiu de reconèixer-lo com a l’edifici més important d’aquesta plaça.

Al nord i al sud de la plaça s’hi reservaran dues petites zones d’aparcament protegides de la part central de la plaça per una franja d’aigua i un altre d’arbres, respectivament. La franja d’aigua, en record del petit estany que hi ha actualment, estarà format per una bassa d’aigua alimentada per dues fonts, tot fent una al·legoria dels rius Segre i Valira que conformen la plana del municipi de la Seu d’Urgell.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada