placa-joan-sansa-seuAquesta setmana han començat les obres de reurbanització de la plaça Joan Sansa de la Seu d’Urgell que donaran un nou espai de centralitat a la ciutat. L’alcalde de la Seu, Albert Batalla, manifesta davant l’inici d’aquesta obra que “ens sentim contents i satisfets perquè és un dels objectius previstos per aquesta legislatura. Era una necessitat de la ciutat urbanitzar aquest espai -pendent des que es van construir els edificis del voltant- tot afrontant d’una vegada per totes, malgrat que els costos són elevats, la reurbanització d’aquesta plaça”.

Recordem que l’execució d’aquesta important obra es realitza a través de dues modalitats d’execució: una d’externa mitjançant el procés de contractació, que com hem dit més amunt, ascendeix a un import de 380.748 euros; i una altra per mitjà de les brigades municipals per un import de 385.182,20 euros.

“La plaça, remarca Batalla, esdevindrà un dels espais de centralitat més grans de la ciutat, especialment de l’Eixample de la Seu d’Urgell, amb l’objectiu que s’ompli de vida amb comerços i que els ciutadans facin servir els equipaments que s’instal·laran com el parc de jocs infantils o l’espai d’esport i esbarjo. Aquesta obra té la voluntat que la ciutat vagi quedant endreçada, tot tancant una ferida oberta que teníem al mig de l’Eixample”.

Val a dir també que l’Ajuntament anirà fent un seguiment periòdic de les obres, no només des dels serveis tècnics municipals sinó també amb els representants dels veïns de la plaça per tal d’explicar-los com evolucionen i puguin constatar com es van fent realitat els quatre quadrants d’aquesta nou espai de la ciutat.

El projecte

El projecte d’urbanització de la plaça Joan Sansa ha estat dissenyat i redactat pels serveis tècnics municipals (arquitecte, arquitecte tècnic, enginyer i jardiners), mentre que la Regidoria d’Urbanisme de l’Ajuntament de la Seu, ha fet una feina “molt important” d’interlocució amb els representants dels veïns amb l’objectiu de tenir el seu aval. Alhora també s’ha mantingut un diàleg obert amb tots els grups municipals del Consistori perquè fos un projecte amb el màxim consens possible.

La plaça de Joan Sansa, que consta de 8.900m2 de superfície, actualment està subdividia per quatre parts, ja que s’hi encreuen el Passeig Pasqual Ingla i el carrer Comtat d’Urgell. Amb les obres d’urbanització passarà a tenir una superfície única.

El carrer Comtat d’Urgell, que va de nord a sud, serà de trànsit lent i no s’hi podrà aparcar. Pel que fa el passeig Pasqual Ingla tindrà continuat entre les avingudes del Salòria i de Pau Claris.

La plaça, dividida en quadrants, tindrà quatre espais ben diferenciats pel que fa a usos, i estaran ben delimitats per abundant vegetació.  

Així, el quadrant sud-oest hi haurà una pista de joc poliesportiva per a esbarjo, mentre que la part sud-est s’hi construirà una pista de patinatge. El quadrant nord-oest comptarà amb dues zones de jocs infantils, una per a infants de 0 a 3 anys, i un altra, per a nens i nenes a partir de 3 anys. El quadrant nord-est s’hi construirà un escenari fix que esdevindrà un nou espai cultural de petit format.

Recordem que l’Ajuntament urgellenc va adjudicar aquesta obra a l’empresa Natur Grup Integral SL per un pressupost d’execució de contracte de 380.748 euros.

La finalització de les obres es preveu entre els mesos de gener i febrer de 2017, sempre en funció de la climatologia. D’altra banda, remarcar que els arbres que hi ha previstos per aquesta plaça es plantaran al mes de març, tot coincidint amb l’inici de la primavera. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada