Les nevades dels últimes dies han generat els primers gruixos de neu al Pirineu. Les condicions actuals d’aquest mantell nival són de neu recent humida per sobre de 2.400 metres i situació de congestes locals a cotes altes d’acord a les informacions de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC). Coincidint amb les primeres acumulacions dels gruixos de neu, el Grup de Predicció d’Allaus de l’ICGC ha iniciat el període de seguiment del perill d’allaus i l’elaboració diària del butlletí.

Protecció Civil de la Generalitat recomana a la població que, a partir d’aquest cap de setmana, consulti el Butlletí de Perill d’Allaus abans d’anar a alta muntanya i si viviu en zones de risc d’allaus. El Butlletí de Perill d’Allaus està disponible diàriament ahttp://www.igc.cat/web/ca/allaus_butlleti.php
Consulteu també si Protecció Civil ha emès avisos de prealerta o ha activat el pla ALLAUCAT, i recordeu també els consells de Protecció Civil per evitar desencadenar una allau i per saber com actuar si us sorprenen a la muntanya. Trobareu tots els consells d’autoprotecció en cas d’allaus al web:
Podeu consultar més informació del Grup de Predicció d’Allaus de l’ICGC a l’enllaç següent http://www.igc.cat/web/ca/allaus_butlleti_ori_grafic.php
Grup de Predicció d’Allaus de l’ICGC
El Grup de Predicció d’Allaus de l’ICGC fa la previsió, seguiment i evolució de les condicions d’estabilitat de la neu i del perill d’allaus. Elabora i difon el Butlletí de Perill d’Allaus (BPA) i alhora realitza avisos de les condicions especifiques de perill amb els observadors del territori. En cas d’allau determina el seu abast i l’àrea geogràfica afectada així com la possibilitat de noves allaus. Aquesta informació és bàsica perquè Protecció Civil de la Generalitat emeti els avisos i alertes preventives de Protecció Civil a la població, en el marc de les situacions de prealerta o alerta del Pla especial d’emergències per allaus a Catalunya ALLAUCAT.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada