Inici de temporada dels Horts socials de la gent gran a la Massana

La novena edició dels Horts socials per a la gent gran ha donat el tret de sortida amb l’entrega de claus de les parcel·les dels horts de Cal Cintet i del Quart de la Massana. El cònsol major, David Baró, ha estat l’encarregat de lliurar les claus als vint-i-tres padrins i als tres representants dels centres educatius que participen en el projecte (escoles andorrana i francesa de la Massana i Aula Taller).

Només s’han sortejat set parcel·les, les dels nous participants, ja que la resta corresponen a hortolans que repeteixen l’experiència i que han demanat poder conrear les mateixes terres que la temporada passada. Enguany s’han omplert totes les parcel·les disponibles.

La consellera de Benestar i Gent Gran, Francesca Guerrero, ha assegurat que s’aniran introduint millores al projecte, en funció de les opinions dels usuaris. Enguany hi ha algunes novetats, com la col·laboració entre els padrins i l’Aula Taller, ja que una hortolana, Montse Clotet, oferirà un taller per explicar-los quin productes són millors per conrear i els donarà consells per tenir cura de l’hort. Entre altres coses, també millorarà la comoditat amb la instal·lació d’un banc per reposar i fer tertúlia, ja que els horts són un punt de trobada.

També ha participat a l’acte de lliurament de claus la directora de la Fundació Julià Reig, Maria Martí, ja que aquesta entitat va posar en marxa el projecte dels Horts Socials, amb la implicació de diferents comuns.

Recordem que a la Massana el projecte es va posar en marxa al 2009, gràcies a la cessió per part d’una família de Sispony dels Horts de Cal Cintet. L’oferta es va poder ampliar fa dos anys, amb una nova cessió, en aquest cas per part del Quart de la Massana.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.