Inici de l’onzena d’edició dels horts d’en Sucarana a l’espera de nous terrenys l’any vinent

Aquest dilluns s’ha donat inici a la temporada del conreu dels horts socials d’en Sucarana a Escaldes-Engordany. Són un total de dinou parcel·les, divuit per als padrins que van obtenir les claus en el sorteig del passat 18 de març i una cedida a la Unitat de Conductes Addictives de l’Hospital de Meritxell (UCA). És el darrer any que aquesta activitat es realitzarà als terrenys d’en Sucarana i el Comú ja n’ha previst el relleu, tot i que encara no ha volgut desvetllar quins seran els nous terrenys,

Previsiblement, i si no hi ha un canvi de rumb o de parer per part de la propietat, aquesta ha de ser la darrera edició de la ubicació dels horts socials d’Escaldes-Engordany als terrenys d’en Sucarana, ja que tenen la intenció de construir-hi a partir de la tardor.

Paral·lelament, el Comú escaldenc ja està buscant un altre lloc on ubicar-los, segons ha confirmat a l’ANA la consellera de Medi Ambient i Gent Gran, Magda Sinfreu. La consellera ha declarat que ‘ja en tenim un de mirat’ sense voler precisar el lloc, tot i que ha afegit que les característiques són les mateixes que els d’en Sucarana: cabuda per a unes vint parcel·les i en una zona assoleiada.

L’activitat dels horts socials, que es porta a terme des de fa onze anys, té per objectiu donar una ocupació a la gent gran perquè es mantinguin en forma i es relacionin entre ells. Enguany són divuit els padrins que han obtingut les claus per poder conrear en les dinou parcel·les al tereny d’en Sucarana. La restant la cedeixen per a la Unitat de Conductes Addictives (UCA).