llei vaga 1

L’USdA i el SAT han presentat un informe amb les al·legacions contra el projecte de llei de vaga en què asseguren que el text legal limita i coacciona aquest dret. També lamenten que Andorra no hagi signat els convenis de l’Organització Internacional dels Treballadors i de la Carta Social Europea, fet que fa difícil que es pugui exercir el dret de vaga amb garanties.

Les al·legacions dels sindicats contra el projecte de llei de vaga han comptat amb el suport jurídic de la Confederació Sindical CSI Pyrimed i UGT. La conclusió principal d’aquest informe és que tota llei que ha de regular el conflicte de vaga hauria de donar garanties per exercir-lo i aquest text legal el que fa és entorpir-lo.

Des dels sindicats s’afirma que a Andorra existeix l’acomiadament lliure i sense que es derogui no es pot produir cap avanç important en les relacions laborals. Més tenint en compte, segons es reflecteix en aquestes al·legacions, que Andorra no forma part de l’Organització Internacional del Treball ni ha subscrit cap dels convenis internacionals de la Carta social europea. Això dificulta molt, segons els sindicats, que els treballadors puguin fer vaga sense por a represàlies.

Entre els punts que rebutgen d’aquest text legal destaca que es vulgui separar de la regulació de la vaga els treballadors públics dels que estan al sector privat. També critiquen que en el projecte es doni massa funcions al comitè de vaga i que es prohibeixin les vagues de solidaritat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada