Infants del Món assegura que amb la llar de Cambodja s’obre una porta de futur per als joves

L’ONG andorrana Infants del Món ha mostrat en una exposició la feina que l’organització està duent a terme a la llar d’infants de Cambodja, un centre creat el 2003 per acollir nens orfes i de famílies pobres. Tant per a la presidenta de l’ONG com per a la consellera de la llar, Elisabet Planas i Àngels Vila, respectivament, poder explicar la tasca que fan al país asiàtic és essencial perquè la gent els pugui donar un cop de mà a través de l’apadrinament, i perquè els joves puguin tenir una oportunitat en el futur.

El 2003 l’ONG andorrana Infants del Món va posar la primera pedra del que seria dos anys més tard, el 2005, la llar d’Infants del Món Cambodja, una casa d’acollida per a nens pobres o orfes. Actualment n’acull 68 d’entre 6 i 21 anys, tots ells apadrinats per famílies andorranes. L’organització ha volgut donar a conèixer, aquest dissabte, la feina que fan al país asiàtic a través d’una exposició a illa Carlemany.

La presidenta de l’ONG Infants del Món, Elisabet Planas, ha valorat positivament la rebuda que han tingut per part de la gent, ja a banda d’explicar la feina que estan fent a Cambodja se’ls han acostat persones que desconeixien l’existència de l’organització andorrana. En aquest cas, Planas ha considerat que ‘és important que se’ns conegui i se sàpiga que tenim programes d’apadrinament a països com Xile, Nicaragua o el Perú a part de Cambodja’.

Amb l’exposició d’aquest dissabte, l’ONG també pretén trobar padrins, ja que amb aquests diners els joves cambodjans poden anar a l’escola. Però, amb la crisi l’ONG, que actualment compta amb unes 500 persones, entre socis, padrins i amics de la llar, ha patit una baixada en el nombre d’apadrinaments com també en relació a les donacions. Durant el 2011, 26 padrins es van donar de baixa de l’ONG. Davant d’aquest fet, Elisabet Planas ha explicat que el nen no deixa d’anar a l’escola sinó que la despesa la cobreix l’associació, que ja té una partida guardada per a aquests casos, fins que es troba un altre padrí.

Per la seva banda, la responsable de la llar, Àngels Vila, que fa un any que és al país asiàtic, ha reconegut que és bo que la gent d’Andorra ‘vegi què fem a Cambodja, conegui el funcionament de la llar i sàpiga quins projectes hi tenim perquè ens pugui donar un cop de mà’. També ha destacat la importància de captar padrins i socis perquè la vida a Cambodja s’està encarint molt i no hi ha prou diners per fer front a totes les despeses, lamenta Vila.

A més, ara volen desenvolupar nous projectes a la llar, un dels quals és un programa de captació pels joves per ensenyar-los diferents oficis perquè puguin trobar una feina al país, ara que Cambodja està creixent molt i hi arriben molts turistes. Amb tot, Àngels Vila ha reconegut que per a ella estar a la llar l’ha fet adonar que ‘els nens i joves d’allà poden tenir una oportunitat en el futur’.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.