“Indomable”: Elogi de la sèrie B

Indomable. Steven Soderbergh. EUA. 2011.

 

L’argument:

Mallory Kane, una jove agent secret contractada pels governs per realitzar perilloses operacions, és traïda durant una feina a Dublín i haurà de fer servir totes les seves habilitats per fugir de la persecució internacional.

La Dada:

La protagonista, Gina Carano, es dedica professionalment a la lluita lliure i ha aparegut en programes de televisió com Gladiadores Americanos. A televisió va ser on, precisament, la va descobrir Steven Soderbergh.

Diagnòstic:

Els directors de cinema també volen jugar. Aquesta és la idea que ens transmet aquest Indomable en el que Steven Soderbergh ret el seu particular homenatge a la sèrie B més bàsica, la de Stallone, Segal o Van Damme. Això sí, estem a Hollywood amb el director de títols com Ocean’s Eleven i quan Soderbergh xiula, totes les estrelles formen fila. Douglas, Banderas, McGregor, Fassbender, tots. Encara que sigui per donar-li la rèplica a una desconeguda com Gina Carano, estrella de la funció amb un parell de qualitats bàsiques per acabar tirant endavant aquest entreteniment: capacitat de dotar de realisme les escenes de baralles i un magnetisme de noia enigmàtica -potser provocat per la seva inexperiència i falta de recursos interpretatius- que ajuda a guiar i identificar l’espectador.

El problema de l’invent no és, ni molt menys, Carano. És precisament l’homenatge presumptuós que fa al tipus de cinema que vol ‘defensar’. A més de les grans llacunes i ridiculeses que fan del guió l’element més fluix del conjunt -el clímax a la platja o la persecució al bosc-, la voluntat de filmar-ho tot amb poc diàleg i amb uns silencis sostinguts de pel·lícula independent o ‘gafapasta’ li fan un flac favor a una cinta que s’hauria convertit en ‘una de crispetes’ ben feta amb una mica més de ritme i un parell de revisions més al guió.

Per Albert R. Dot / El Tot Mataró i Maresme · Cugat Comas

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *