Indignació contra Facebook: Un experiment de 2012 causa la indigación

facebookFacebook ha saltat a la primera plana de les seccions de tecnologia de tots els rotatius del món després de conèixer l’experiment que al 2012 va realitzar sobre un total de 700.000 dels seus usuaris.

Alguns l’han anomenat esgarrifós, altres com el professor de la Universitat de Maryland James Grimmelmann estan indignats, altres ho consideren mancat d’ètica… anem als fets.

L’any ja esmentat la xarxa social de Mark Zuckerberg va alterar les notícies que rebien més de 689.003 usuaris en els seus comptes de Facebook. A uns els mostraven publicacions positives mentre que a altres els mostraven publicacions negatives. El motiu era descobrir si l’estat d’ànim d’uns i altres variava en funció del caire de la informació rebuda. Tal com indica l’Acadèmia Nacional de Ciències dels Estats Units aquest experiment resulta positiu, és a dir, podem afirmar que en una petita part del nostre ésser, som les notícies que llegim.

Les crítiques que la comunitat científica ha fet a Facebook van dirigides cap a dos aspectes: en primer lloc, les persones que van ser usades de conillets d’índies no van ser informades de l’experiment social a què estaven sent sotmeses, en segon lloc, es tracta d’una manipulació psicològica en tota regla que sembla presa d’un llibre de George Orwell.

Sembla obvi que Facebook ha transgredit algunes línies vermelles i sembla obvi també que per molta crítica, la xarxa social seguirà fent aquest tipus d’experiments fins que la llei no li posi fre. Queda per preguntar quantes vegades la xarxa social ja ha fet similars proves.

Per Tecnonews / AMIC – Redacció

TOTES LES NOTÍCIES