Increment d’un 19% de les matriculacions respecte al 2020

Vehicles en un concessionari
Vehicles en un concessionari. Foto: Arxiu

Les matriculacions de vehicles s’han incrementat un 19% durant el 2021 respecte a les dades recopilades durant l’exercici anterior. Així es desprèn de la nota publicada pel departament d’Estadística, en la qual s’indica que aquest any es van matricular un total de 4.376 automòbils, mentre que al llarg dels dotze mesos del 2020 ho van fer 3.676, tot puntualitzant que el 40,1% de l’augment correspon a vehicles elèctrics, híbrids o que no utilitzen combustible. Tanmateix, notifiquen que l’única categoria que ha assolit una variació negativa és ‘Altres’.

Respecte a les dades registrades durant el darrer mes de desembre, el volum de matriculacions s’ha incrementat un 3,3% en comparació amb el període anterior. En relació amb el tipus d’energia, des del departament del Govern ressalten l’augment exponencial, un 119%, de les matriculacions de vehicles Híbrids de gasoil no endollables i la dels Híbrids de gasolina no endollable, amb un 86%.

Pel que fa a les dades mensuals ajustades, un cop eliminades les variacions causades pels efectes del calendari i del període de l’any en què ens trobem, es constata una lleugera tendència mensual a l’alça en el darrer mes, tot i que negativa, situant-se aquest mes de desembre en una variació negativa del 0,2%.

TOTES LES NOTÍCIES