hotel-alt-urgellLes comarques del Pirineu i les Terres de Lleida han tingut un comportament turístic molt bo aquest estiu 2016, amb un increment d’un 12,7 per cent en el nombre de viatgers i un 11,40 per cent en la xifra de pernoctacions respecte al mateix període de l’any 2015 en els establiments d’hoteleria, turisme rural, càmpings i apartaments turístics, segons les dades provisionals que ha fet públiques fins ara l’INE sobre l’ocupació turística a les comarques de la demarcació de Lleida, tot i que encara no s’ha donat a conèixer el resultat del balanç del mes de setembre.

El resultat provisional de les dades d’ocupació turística supera així les previsions fetes abans de la temporada d’estiu pel mateix Patronat, que havia previst un increment superior al 6 per cent respecte al mateix període de l’any anterior. “És un resultat molt favorable que ha comportat un bon dinamisme turístic al conjunt de la demarcació, així com també un increment en la contractació d’un major nombre de serveis de turisme actiu, rutes guiades i visites culturals, a més d’un augment de la despesa en els establiments d’hoteleria i restauració i en el comerç de les zones turístiques de la demarcació de Lleida”, s’indica des del Patronat.

Cal recordar que l’estiu del 2015 ja es va tancar amb un increment d’un 5 per cent respecte al nombre de pernoctacions del 2014 i d’un 7,5 per cent superior a la xifra de pernoctacions en relació amb el 2014.

D’altra banda, el resultat provisional d’aquest estiu situa les xifres de pernoctacions i visitants en guarismes molt similars als millors registres del sector turístic a la demarcació de Lleida durant la temporada estival dels anys 2006 i 2007, anteriors al període de crisi. En concret, els registres provisionals d’aquest estiu representen un increment d’un 3,37 per cent en el nombre de viatgers respecte a l’any 2007, mentre que les pernoctacions se situen dos punts per sota d’aquesta millor marca de la història del sector turístic a la demarcació de Lleida durant els mesos d’estiu.

El turisme estranger

El turisme estranger també ha tingut un comportament turístic molt bo aquest estiu al conjunt de les comarques lleidatanes respecte al mateix període de l’any anterior. En comparació amb l’any 2015, el nombre d’estrangers que han visitat les comarques de Lleida s’ha incrementat un 11,20 per cent i les pernoctacions dels estrangers han augmentat un 17,10 per cent respecte als mateixos mesos d’estiu. Cal significar que les dades del turisme estranger a les comarques de Lleida creixen de manera progressiva any rere any. Les xifres d’aquest estiu, com també les corresponents als mesos de gener a l’agost d’enguany, representen el millor registre des que el Patronat de Turisme fa un seguiment de les dades d’ocupació anterior a l’any 2000.

Increment de viatgers i pernoctacions en tots els sectors

Tots els sectors han experimentat en el conjunt de l’estiu creixements significatius respecte a l’estiu de l’any passat. El sector de l’hoteleria ha incrementat un 9,26 per cent el nombre de viatgers i un 8,06 el de pernoctacions. En el turisme rural ha crescut un 29,19 per cent el nombre de viatgers i un 23,56 per cent el de pernoctacions. Els càmpings, per la seva banda, han augmentat un 14,82 per cenet el nombre de visitants i un 11,27 per cent les pernoctacions. Finalment, el sector dels apartaments ha incrementat en un 32,14 per cent els viatgers i en un 27,19 per cent el nombre de pernoctacions.

Una oferta d’allotjament de 56.452 places

A l’espera de les dades definitives de l’estiu, el Patronat de Turisme estima que han visitat les comarques de Lleida uns 600.000 turistes, els quals han generat més d’1.700.000 pernoctacions, en el conjunt dels establiments turístics de les comarques de Lleida, al marge de les segones residències, que no estan quantificades.

L’oferta d’allotjament turístic reglat per a aquest any 2016 a les comarques de Lleida (hotels, càmpings, turisme rural, apartaments turístics, refugis, instal·lacions juvenils i albergs) se situa en 1.267 establiments i 56.452 places, una xifra molt similar a la de la temporada anterior.

Per tipus d’allotjament, l’oferta d’hoteleria d’aquest any 2016 a les comarques del Pirineu i les Terres de Lleida és de 401 establiments, amb 20.598 places (de les quals a l’estiu han estat obertes al públic al voltant d’unes 19.000), i el turisme rural, amb una oferta de 641 cases i 4.589 places. El sector del càmping, ofereix 59 establiments i 21.849 places, de les quals 4.000 són de bungalous. La resta de l’oferta engloba 28 apartaments turístics (amb 626 unitats), 37 albergs (3.079 places), 66 refugis (2.043 places), 29 cases de colònies (2.295 places), 6 granges escola (686 places), 10 campaments juvenils (686 places) i 1.444 habitatges d’ús turístic.

Text: Ràdio Seu

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada