Incendi de vegetació entre els municipis de Meranges i Bellver de Cerdanya

incendi-cerdanyaAquest divendres a la tarda s’ha declarat un incendi de vegetació entre els municipis de Meranges i Bellver de Cerdanya, a prop del nucli d’Éller. Més de 25 vehicles, de la Cerdanya i de comarques veïnes, i una desena de mitjans aeris s’han traslladat fins al lloc dels fets tan bon punt s’ha conegut el sinistre.

Tot i que en principi les tasques s’han centrat a evitar que el foc es propagués, des de fonts dels Bombers s’ha avançat que l’incendi podria estar provocat per un llamp, ja que s’ha iniciat en el marc de la tempesta que ha afectat tot el nord de la Cerdanya, i l’indret és de difícil accés. El fet que més endavant la pluja ha arribat fins aquell punt ha ajudat a controlar més ràpidament el perímetre. El balanç inicial es xifra en unes 7 hectàrees cremades de bosc i matolls.

La tempesta també s’ha fet notar, en aquest cas de manera tràgica, al Ripollès. Una nena de 12 anys ha mort a Campelles, a la vall de Ribes, per l’impacte d’un llamp, segons ha informat Emergències. El SEM ha activat tres ambulàncies per atendre el succés, però en arribar al lloc s’ha confirmat que la menor havia perdut la vida. Segons ha explicat al canal 324 l’alcalde de Campelles, el llamp hauria impactat atret per una creu de ferro que hi ha a prop d’on estava la nena. A poca distància, a Queralbs, un grup d’un centenar d’infants que estan de colònies han hagut de ser reallotjats a causa de la tempesta.

Emergències manté un doble avís de precaució al Pirineu. D’una banda, per l’onada de calor, que ha fet incrementar força el risc d’incendis també a les comarques de muntanya. De l’altra, per la previsió de tempestes de tarda, breus però intenses, durant els propers dies. Aquest divendres, en alguns punts de la Cerdanya s’ha  registrat 20 l/m2 de pluja en només mitja hora.

Text: RàdioSeu

Foto: Bombers