Incautades a la duana 1.021 monedes i més de 22.400 bitllets facsímils

Dijous passat dia 15 de febrer, com a resultat de la realització d’un control fiscal per part d’efectius de la Guàrdia Civil del Resguard Fiscal, sota la direcció de l’Administrador de la Duana de la Farga de Moles, es va intervenir gran quantitat de material denominat numismàtic o de col·leccionista, com a conseqüència d’una infracció a la Llei Orgànica 12/1995 de Repressió de Contraban.

La intervenció es va produir sobre les 11:45 hores, quan a un home, de 47 anys i de nacionalitat francesa, ocupant d’un vehicle marca Citroën, amb matrícula francesa, li va ser trobat gran material de col·leccionista (1.021 monedes, 75 estoigs de monedes, més de 22.400 bitllets facsímils i 4 àlbums de bitllets facsímils), que portava a l’interior de diverses caixes, en el maleter del vehicle.

De les monedes intervingudes que han pogut ser taxades, les de curs legal, ascendeixen a un valor de mercat d’11.200 euros, si bé aquest valor no es correspon amb el seu valor facial, que és considerablement inferior. Pel que fa als bitllets facsímils, es tracta de bitllets fabricats amb les mateixes tècniques i mesures de seguretat que els de curs legal, però amb valor facial zero.

Un cop verificades les quantitats pels agents en les dependències de l’Agència Tributària i en presència de l’Oficial de Viatgers, es va valorar la quantitat intervinguda en 67.827,50 euros (mancant el peritatge dels 4 àlbums i de diverses monedes, i de valoració posterior prevista en l’article 10 de la Llei Orgànica 12/95), per la qual cosa es va procedir a estendre acta per contraban de mercaderies previst en la Llei Orgànica 12/1995 de Repressió de Contraban (Art. 2.1.a).

El material va quedar dipositat en la Duana de la Farga de Moles a la disposició de l’Administrador de la Duana.

TOTES LES NOTÍCIES