dinosferaL’exposició inaugurada aquest dijous se centra en els ous i nius de dinosaure. El recorregut mostra els coneixements actuals sobre la reproducció dels dinosaures a partir dels seus fòssils i, especialment, a partir dels fòssils recuperats a Coll de Nargó. Una de les peces més espectaculars de la nova museografia és una reproducció a mida real d’un titanosaure fent el seu niu.

Un audiovisual a l’inici de l’exposició situa el visitant al paisatge del Mesozoic explicant la fauna i flora que hi havia en aquesta zona fa més de 66 milions d’anys. Durant el recorregut, el visitant descobreix quins són els jaciments de Coll de Nargó, els seus fòssils i els treballs que s’han realitzat en aquesta zona. La nova museografia de l’espai Dinosfera s’ha dissenyat com a part d’un projecte global que, des de fa més de deu anys, es desenvolupa en diverses comarques de Catalunya i vol constituir‐se en el Museu dels Dinosaures del Pirineu.

En la inauguració de la nova museografia, l’alcalde de Coll de Nargó, Benito Fité, ha incidit en l’aposta decidida que està fent el municipi per convertir el patrimoni paleontològic en un atractiu turístic i ha insistit que més enllà de la inauguració, cal disposar de recursos per al manteniment d’aquests projectes.

De la seva banda, el director de l’Institut Català de Paleontologia, Salvador Moyà, ha destacat la importància de donar suport al tàndem format per recerca i patrimoni cultural com a motor econòmic i de la necessitat que es prenguin mesures per protegir el patrimoni paleontològic de forma adequada. De fet, la setmana passada un atac vandàlic a la zona museïtzada del Mirador del Cretaci, als afores de Coll de Nargó, va destruir completament el jaciment d’ous de dinosaure que estava exposat al públic. En aquest sentit, els pròxims mesos s’estudiaran les possibilitats de recuperar aquesta zona per al públic.

La nova museografia ha estat finançada mitjançant un fons Leader de la Unió Europea, el departament de Governació i Relacions Institucionals i el de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Lleida i l’Ajuntament de Coll de Nargó. El cost total ha estat de 214.000 euros.

Text i foto: ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada