Inaugurats els nous espais de l’escola bressol, la Llar de Lòria i el CAP

marti-gilEls cònsols de Sant Julià de Lòria, Montserrat Gil i Manel Torrentallé, han inaugurat aquesta tarda els nous espais de l’escola bressol L’espill, del Centre d’Atenció Primària i de la Llar de Lòria.

Aquests dos darrers situats a l’antic hotel Glòria i ens el que han estat acompanyats del cap de Govern, Antoni Martí i els ministres Rosa Ferrer i Jordi Torres. La primera de les inauguracions ha estat la de l’escola bressol que passa a ocupar el local on abans estava la Llar de Lòria, a l’entrada de l’aparcament del Camp de Perot. Uns espais d’uns 600 metres quadrats i 250 de pati que han sofert una profunda remodelació i adaptació a les necessitats dels 80 infants que acull i del personal que els cuida.

La cònsol ha donat principalment les gràcies als pares per “la paciència que han tingut en el trasllat” i en especial al cap d’Urbanisme del Comú de Sant Julià de Lòria perquè ha vetllat durant tot l’estiu perquè les obres hagin estat finalitzades en temps rècord. A més, en tractar-se d’un espai propietat de la corporació també ha destacat l’estalvi que suposa per a les arques públiques respecte a l’anterior local situat al carrer de Les Escoles que era de titularitat privada.

En el cas dels espais habilitats a l’edifici de l’antic Hotel Glòria per acollir el CAP i la Llar de Lòria, Montserrat Gil han explicat que “hem guanyat uns espais perfectes perquè la plaça Major torni a revifar”. Gil ha destacat “l’avantatge que suposa per als infants i padrins la fàcil accessibilitat perquè tots els espais estan a peu pla i també molt a prop els uns dels altres”.

De les set plantes de l’edifici, el CAP ocupa una, mentre que la Llar disposa de tres i dóna un important salt qualitatiu pel que fa al guany de metres quadrats. La resta de les plantes estan destinades a sales polivalents i la cònsol ha expressat la seva voluntat que l’antic hotel sigui “un centre cívic”.

De la seva banda, el cap de Govern s’ha felicitat per la “col·laboració estreta” que l’executiu –propietari de l’immoble- ha tingut amb el Comú de Sant Julià de Lòria per impulsar les obres del CAP i de la Llar. “És igual de qui sigui la titularitat de l’edifici; l’important és l’ús que se’n faci i que aquest estigui al servei dels ciutadans”, ha dit Martí.

Tant l’escola bressol com la Llar de Lòria ja estan plenament operatives, mentre que el CAP farà el trasllat definitiu en les properes setmanes.

Text i foto: santjulia.ad

TOTES LES NOTÍCIES