campusAquest divendres s’ha inaugurat a la Seu el primer Campus de Psicoteràpia Constructivista, que tindrà lloc entre avui i dissabte a la Sala de la Immaculada. L’acte d’obertura ha comptat amb la presència de l’alcalde urgellenc, Albert Batalla; Josep Montañés, membre del comitè organitzador; i el psicòleg valencià Josep Seguí.

En la inauguració, Albert Batalla ha afirmat davant dels 80 participants al congrés que “la ciutat s’ha convertit ja en destinació de celebració de congressos de petit i mitjà format”. En aquest sentit, després de donar-los la benvinguda i felicitar els organitzadors, ha explicat que durant aquest any la Seu d’Urgell acollirà un total de 13 esdeveniments de diferents continguts, fet que suposarà la visita de milers de persones.

“L’aposta que en el seu moment vàrem fer per ser destinació de trobades i congressos és avui una realitat molt viva, i n’estem molt satisfets”, ha remarcat. “Això comporta un impacte que es transforma pernoctacions, dinars i estades, fent que diferents professionals passin a ser turistes potencials”, ha conclòs.

I Campus de Psicoteràpia Constructivista

El primer Campus de Psicoteràpia Constructivista pretén convertir-se en el referent, durant dues jornades, del futur de la psicoteràpia estatal, acollint als joves professionals d’aquesta disciplina en un mateix espai.

El congrés resta obert a tothom qui vulgui assistir-hi, per conèixer com es treballa des de la psicologia a l’hora d’acompanyar i ajudar a les persones en moments difícils del seu cicle vital, tal i com han remarcat des del comitè organitzador.

En el programa hi destaquen ponències enfocades a temes com el divorci i les famílies reconstituïdes, el treball en dol, la teràpia familiar, el mindfulness, la intel·ligència emocional, la hipnosi clínica, la biodansa, el treball psicològic en pacients oncològics, entre d’altres. També hi sobresurten el taller de teràpia narrativa que durà a terme el president de l’Associació Espanyola de Teràpia Narrativa, Carlos Chimpén, i el taller de pràctiques col·laboratives i dialògiques del valencià Josep Seguí.

Precisament, Josep Seguí ha estat convidat a obrir el congrés, amb una intervenció en què ha parlat de la psicologia com “la ciència més complicada que hi ha, en tractar amb la ment humana”. El psicòleg valencià ha indicat que és “un repte portar els coneixements d’aquest àmbit a la pràctica terapèutica, amb la dificultat que hi ha a l’hora de conèixer-nos com a persones i éssers socials que pensen i construeixen mons a través del llenguatge”.

Blog propi

L’organització del congrés va a càrrec del Servei d’Acció Psicològica de la Seu d’Urgell i una comissió d’estudiants del Màster en Teràpia Cognitiva Social de la Universitat de Barcelona.

L’assistència al campus és gratuïta. Per obtenir el diploma d’assistència d’ASEPCO cal inscriure’s a través del blog www.campuspsicoterapiaconstructivista.blogspot.com, on es pot seguir també tota la informació que generi l’esdeveniment.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada