L’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, ha inaugurat aquest matí a la sala Sant Domènec de la capital alturgellenca les XXII Jornades d’Escola Rural en la formació inicial dels mestres de Catalunya que enguany porten per títol ‘L’escola rural oberta al món’.

En la seva intervenció -davant de prop d’uns 200 participants entre docents i estudiants dels Graus d’Educació de les universitats catalanes- l’alcalde de la Seu ha fet un al·legat a favor de l’escola rural. “L’escola rural, instrument de cohesió social i de fixació de població al territori, té una gran oportunitat amb la revolució 4.0”, ha afirmat Batalla. “Cal aprofitar-la a fons com a instrument d’equilibri i cohesió territorial”, ha abundat al respecte l’alcalde urgellenc.

En la inauguració d’aquestes jornades també han intervingut Miquel Nicolau, president de la Xarxa Vives i rector de la Universitat d’Andorra; Carme Ortoll, directora general d’Educació Infantil i Primària del Departament d’Ensenyament de la Generalitat; i Carles Alsinet, degà de la Facultat d’Educació, Psicologia i Treball Social de la Universitat de Lleida.

Les jornades sobre la realitat de les escoles rurals estan organitzades pel Grup Interuniversitari d’Escola Rural (GIER), format pe 8 universitats catalanes, que enguany pretenen reflexionar sobre com aquesta tipologia d’escola, malgrat ser petita, obre les seves portes, fent que el món entri a cada una d eles aules i alhora l’escola connecti amb l’entorn més proper per transformar-lo.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada