robotsEl  Ministeri de Cultura, Joventut i Esports, en col·laboració amb l’Associació Ull-Nu, ha organitzat l’exposició Robots en el cinema de ciència-ficció, que s’inaugurarà el pròxim 8 de novembre a les vuit del vespre a la sala d’exposicions ARTALROC.

La mostra, comissariada per Hèctor Mas, director del Festival Audiovisual de Joves Creadors dels Pirineus Ull-Nu, recull materials de més de 200 pel·lícules de ciència-ficció relacionades amb robots, entre les quals consten no només les més emblemàtiques, sinó les més rara avis del gènere.

Un seguit d’objectes originals utilitzats a rodatges, reproduccions, cartells, fotografies i altres materials gràfics es distribueixen en un recorregut cronològic que s’inicia amb la primerenca Houdini in the Master Mystery, dirigida per Burton King l’any 1919, fins a arribar a Morgan de Luke Scott, estrenada aquest mateix 2016. Destaquen un bust original d’Arnold Schwarzenegger a The Terminator (1984) i una reproducció a mida real de R2D2 de Star Wars (1977), que els seus creadors posaran en funcionament el dia de la inauguració.

Gairebé 100 anys de cinema que ofereixen una oportunitat única per retrobar-se amb alguns dels personatges més emblemàtics del 7è art, i alhora reflexionar a l’entorn de l’ésser humà i allò que el defineix. Algun dels temes que es tracten són per exemple l’encarnació del desig de domini de l’home envers la dona en la figura del robot o com l’aparició dels robots al cinema de ciència-ficció obliga l’espectador a plantejar-se què defineix de forma inherent l’ésser humà com a espècie.

Una desena de curtmetratges amb protagonistes robots es projectaran al final del recorregut i es realitzaran un seguit d’activitats paral·leles per a totes les edats:

• Projecció de Metropolis + BSO en directe amb el grup Likantropika
• Dissabte 26 de novembre a les 21.30 h

• Projecció del clàssic de Fritz Lang (1929) amb l’actuació en directe de Likantropika, que presentarà en exclusiva la seva versió de la banda sonora de la pel·lícula.

• Taller de robòtica per a nens + visita guiada per als pares, en el mateix horari
• Dissabte 3 de desembre
• De 6 a 10 anys a les 16 h
• Taller de Lego Wedo 2.0 on els més petits es divertiran alhora que aprendran conceptes bàsics de la robòtica com construir, programar i investigar el funcionament dels robots.
• De 9 a 12 anys a les 18 h

• Taller de Lego Mindstorm EV3 on els més grans construiran un robot i el programaran amb un senzill software per transmetre-li ordres.

• Projecció de Blade Runner i col·loqui amb Àngel Sala, director del Sitges Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya.
• Dissabte 17 de desembre a les 21.30 h

• Projecció de l’emblemàtica pel·lícula de Ridley Scott (1982) i col·loqui posterior a càrrec d’Àngel Sala, crític de cinema i director del Sitges Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada