exposico-austriesEl proper 3 de setembre a les 20 hores a la sala polivalent de l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell, tindrà lloc la inauguració de l’exposició “Entre Àustries i Borbons, la Guerra de Successió a la Cerdanya i l’Urgellet” produïda pels arxius comarcals de l’Alt Urgell i la Cerdanya. L’acte comptarà amb la presència de l’Alcalde de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, la consellera de cultura del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Carme Ribó així com la dels directors dels arxius comarcals de la Cerdanya i l’Alt Urgell Erola Simon i Julio Quílez, respectivament.

 Aquesta exposició, que s’emmarca dins els actes del Tricentenari, té per objecte explicar els fets ocorreguts al nostre territori entre 1705 i 1713. En aquest període la Cerdanya i l’Urgellet van viure partits per un front de guerra entre l’exèrcit austriacista i l’exèrcit borbònic. Va ser un període convuls caracteritzat pels canvis de sobirà, la presència constant de tropes i la construcció de grans fortificacions entre d’altres aspectes. L’exposició també aborda la vida quotidiana de la població durant la guerra i les conseqüències de la promulgació del Decret de Nova Planta i de l’abolició de les institucions catalanes.

 El discurs expositiu s’ha elaborat a partir de les recerques fetes pels arxius comarcals durant els darrers mesos, principalment sobre els fons propis (fons municipals de Puigcerdà i de la Seu d’Urgell) a més d’altres arxius i bibliografia existent sobre la matèria.

 L’acte d’inauguració comptarà també amb la intervenció de Lluís Obiols, arxiver municipal de la Seu d’Urgell, el qual realitzarà una visita guiada a través de l’exposició.

 “Entre Àustries i Borbons, la Guerra de Successió a la Cerdanya i l’Urgellet” es podrà visitar fins el 26 de setembre a l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell data a partir de la qual iniciarà la seva itinerància per la comarca de l’Alt Urgell.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada