Inauguració a la Seu del cinquè Fòrum de les Escoles Oficials d’Idiomes

escoles-idiomesAquest migdia ha tingut lloc a la sala d’actes del CETAP de la Seu d’Urgell l’acte inaugural del cinquè Fòrum de les Escoles Oficial d’Idiomes de Catalunya (EOICAT), que organitza l’Associació de Professors d’EOI de Catalunya, el qual ha estat presidit per l’alcalde urgellenc, Albert Batalla, el director dels Serveis Territorials d’Ensenyament a Lleida, Miquel Àngel Cullerés, la directora de l’EOI de la capital alturgellenca, Mercè Solanelles; i del president de l’EOICAT, Terencio Simón.

En aquest V Fòrum de les EOICAT hi participen 150 professors vinguts de les 46 escoles oficials d’idiomes que hi ha arreu del país i que prendran part entre avui i demà dissabte en diverses ponències, tallers i sessions plenàries sota el lema ‘Amb les llengües, creixem’.

En la inauguració, l’alcalde de la Seu ha remarcat que “la ciutat té l’aspiració de ser una ciutat de congressos amb l’objectiu de dinamitzar l’economia i el turisme, i poder acollir aquest Fòrum és una aposta més perquè així sigui”.

Per la seva part, el president de l’EOICAT, Terencio Simón, ha explicat que en el fòrum hi ha representades les 46 EOI catalanes i ha afirmat que “la trobada servirà per compartir i per posar els fonaments per a una programació comuna”.

En la seva intervenció, Miquel Àngel Cullerés ha volgut subratllar que les “EOI són la punta de llança de l’aprenentatge de les diferents llengües que, juntament amb el Pla del Plurilingüisme, ve a trabar l’oferta per tal que les escoles catalanes siguin escoles plurilingües”.

La jornada inaugural ha seguit amb la conferència ‘Som el què comuniquem?’ que impartirà el director del diari Ara, Carles Capdevila.

El fòrum seguia a les quatre de la tarda amb la sessió plenària ‘Somiar, créixer i treballar en equip’ que serà dirigida per Xesco Espar, professor de l’INEFC i director de l’Acadèmia d’Entrenadors. El V Fòrum EOICAT seguirà tot divendres i tot dissabte a les diverses aules de l’EOI de la Seu d’Urgell.

La clausura tindrà lloc demà dissabte 5 d’abril a dos quarts de set de la tarda, a la sala d’actes del CETAP, amb la conferència ‘Les llengües creixen, i les EOI?’ a càrrec de Neus Figueras, responsable de l’Àrea d’Ensenyaments d’Idiomes del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.