Iñaki Urdangarin haurà de respondre “pels seus comptes a Andorra”

Iñaki Urdangarin tornarà a fer l’entrada als jutjats de Palma el dissabte 23 de febrer, però no serà només per aclarir la seva implicació en tres delictes fiscals en què l’implica la Delegació Especial de l’Agència Tributària a Catalunya, segons informa Finanzas.com. El jutge del ‘cas Nóos’ també avança que haurà de respondre pels comptes que el magistrat assegura que el duc té a Suïssa, Andorra i Luxemburg.

Una setmana abans de la declaració d’Urdangarin, el 16 de febrer, serà el seu exsoci Diego Torres i la seva dona, Ana María Tejeiro, els que seran interrogats pels mateixos fets.

Els tres compareixeran de nou com a imputats davant del jutge José Castro, que ha acceptat la petició que li va fer la passada setmana Anticorrupció que tornin a declarar per aclarir la seva implicació en tres delictes fiscals. Segons l’informe de la Delegació Especial de l’Agència Tributària a Catalunya.

Dos dels delictes per import superior a 240.000 euros, sosté el document del fisc, els hauria comès el mateix Urdangarin en solitari en els anys 2007 i 2008 a través de les empreses que comparteix amb la infanta, la immobiliària Aizoon. El tercer com a dirigent de l’Institut Nóos i en companyia del matrimoni Torres-Tejeiro es va cometre en l’exercici 2007 i va ser per valor de 230.979 euros. En total, almenys 470.979 euros.

Divendres de la setmana passada, només hores després de rebre l’informe d’Hisenda, el fiscal Pedro Horrach, va reclamar al jutge José Castro que cités a declarar, com ha fet finalment avui, al duc i el seu exsoci en l’Institut Nóos, per explicar aquests suposats desfalcs.

Text i foto: Finanzas.com