Iñaki Rubio presenta a la Seu el seu llibre de relats “L’altre costat del mirall”

iñaki rubio

L’escriptor andorrà Iñaki Rubio presenta aquest divendres a la Seu d’Urgell el llibre de relats L’altre costat del mirall, amb el qual va guanyar l’any passat el premi Recvll de narració Joaquim Ruyra. L’obra ha estat editada per Pagès. L’acte tindrà lloc a les vuit del vespre al restaurant Paisatges i l’autor estarà acompanyat deTxema Díaz-Torrent, profesor i editor de la revista Portella, i de l’actor Jordi Torguet. L’acte tindrà la seva continuació, per a qui ho desitgi, amb un sopar literari en què els plats estaran inspirats en els propis relats del llibre.

Els protagonistes dels contes de L’altre costat del mirall són personatges aparentment normals: estudiants, treballadors, pares, mares, fills, pediatres o banquers. Però les seves vides quotidianes es veuen trencades per l’aparició d’elements fantàstics i humorístics que ens indiquen les múltiples fissures de la realitat per on l’home pot evadir-se de la rutina, dels maldecaps i de les crisis. L’autor, fugint de tot sentimentalisme, aconsegueix fer un retrat de l’Andorra contemporània a partir de temes o situacions actuals, com les dèries amb els telèfons intel·ligents o amb les xarxes socials, els viatges, les relacions de parella, les frustracions laborals i personals, les festes nadalenques o els estius d’anunci.

Nascut a Barcelona l’any 1974 i humanista de vocació i de formació, Iñaki Rubio viu a Andorra, on es dedica a la docència i a la divulgació cultural. És membre fundador del Col·lectiu Portella. A més d’haver publicat relats en diverses antologies i de guanyar premis de narrativa breu, ha publicat Trencadís. L’últim llibre de Frederic Picàbia (2011), volum on explora els límits entre els contes i la novel·la. És col·laborador del Diari d’Andorra i de Ràdio Nacional d’Andorra, i autor del blog «La vida en contes» (www.inakirubio.com).

TOTES LES NOTÍCIES