Impulsa  2026, el pla estratègic de la Seu d’Urgell i el conjunt de l’Alt Urgell pels propers anys, acaba d’estrenar la seva pàgina web i, alhora, ha iniciat la primera fase de diagnosi, en què es portarà a terme un procés de reflexió i anàlisi de la situació actual i futura de la comarca i de la Seu d’Urgell des de diferents àmbits per tal d’identificar els reptes i oportunitats que se li plantegen. En aquest sentit, el pla estratègic  vol ser una eina de dinamització social basada en el consens de tot el territori i en la participació de les administracions, empreses i la ciutadania en favor del desenvolupament econòmic i l’ocupació.

Aquesta primera fase de diagnosi defineix diferents mecanismes per copsar de forma participativa la valoració dels agents i de la ciutadania de tota la comarca. Entre aquests mecanismes destaca particularment la pàgina web que, a més de proporcionar informació sobre l’evolució del projecte, pretén ser un canal que afavoreixi la participació.

En aquest sentit, s’ha posat a disposició de tota la ciutadania un formulari de participació des del qual es podrà traslladar als responsables del projecte les opinions i preguntes i comunicar la voluntat de participar en alguna de les activitats del projecte. A més a més, qualsevol persona interessada a conèixer i participar en el desenvolupament del Pla podrà seguir-ne l’actualitat a través de les xarxes socials de Facebook i de Youtube.

Durant el procés de diagnosi està previst també realitzar entrevistes en profunditat, enquestes online a empreses, trobades de petit format, grups temàtics i espais virtuals. En la fase següent, d’objectius i estratègia, es constituiran grups d’estratègia amb un panell d’experts i grups temàtics. Pel que fa a la tercera i última fase, la del pla d’acció, la participació es vehicularà a través de fòrums de la ciutadania, esdeveniments puntuals i sessions de treball amb el panell d’experts.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada