Impuls a la rehabilitació del Museu Casa d’Areny-Plandolit

Casa Museu d'Areny-Plandolit
Casa Museu d’Areny-Plandolit. Foto: ARXIU

El Consell de Ministres ha aprovat, a proposta de la titular de Cultura i Esports, Sílvia Riva, l’adjudicació de les obres per a la rehabilitació del Museu Casa d’Areny-Plandolit. El concurs públic, de modalitat ordinària i de caràcter nacional ha estat adjudicat a l’empresa Construccions Purroy SL per un pressupost de 134.792,23 euros.

Després de les constatacions fetes pel Departament de Patrimoni Cultural on s’han detectat certes patologies en el sistema estructural de l’immoble relacionats amb el drenatge i l’evacuació d’aigües, l’objectiu de les obres encomanades és impulsar un manteniment correctiu general de salubritat destinat a millorar les evacuacions de la xarxa pluvial. A més, també es vol millorar l’estanquitat de totes les cobertes i les ventilacions de les cambres secundàries de la planta baixa.

Tal com ha apuntat el ministre Portaveu, la casa va ser restaurada i reformada els anys 80 i convertida en museu. D’aleshores ençà, ha estat sotmesa a nombroses operacions periòdiques de manteniment preventiu i ara requereix una actuació més estructural. Es previst que les obres tinguin una durada de vint setmanes a comptar de la data de signatura del contracte.

TOTES LES NOTÍCIES