El Servei d’Immigració ja permet als empresaris estrangers tramitar els permisos de treball per als seus empleats a partir del moment en què presenten la sol·licitud d’inversió estrangera. Aquesta és una demanda que els empresaris van fer directament al ministre d’Interior, Xavier Espot, perquè sinó el procés s’alentia molt, i finalment s’ha decidit agilitzar-ho permetent aquest procediment.

Els empresaris van manifestar al ministre Xavier Espot, en el marc d’una trobada a la Confederació Empresarial Andorrana, l’alentiment que suposava el fet que no es poguessin tramitar els permisos de treball fins a tenir l’autorització d’inversió estrangera. Van explicar que en alguns casos es podria donar que treballadors que estan disposats a formar part d’un equip en el moment en què es planteja el projecte, quan aquest es pot engegar ja no hi estiguin interessats. Per aquest motiu, van demanar que un cop es presenta la sol·licitud d’inversió estrangera es puguin començar els tràmits per als permisos de treball.

En el mateix moment en què se li va fer la demanda, el ministre ja va expressar que ho veia coherent i que s’intentaria tirar endavant, i ja és així. Actualment, el Servei d’Immigració admet l’entrada i registre de sol·licituds d’autoritzacions de residència i treball formulades per persones que acreditin que ja han iniciat els tràmits per fer una inversió estrangera. La resolució favorable, però, queda condicionada a què la inversió s’acabi autoritzant i es constitueixi i inscrigui el negoci corresponent.

Des del Departament d’Interior, a més, s’apunta que en els darrers mesos s’han fet esforços per agilitzar i simplificar els tràmits de les autoritzacions d’Immigració. Segons indiquen, actualment el procés s’ha fet més ràpid i des del moment de la sol·licitud fins a la resolució favorable no passen més de quatre dies si hi ha una quota oberta. Aquesta era una altra de les demandes dels empresaris, que en diverses ocasions s’han queixat de la manca d’agilitat del Servei d’Immigració, i així s’intenta donar resposta a aquesta queixa i facilitar les coses als empresaris del país i també als inversors estrangers.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada