Immigració flexibilitzarà la quota general per satisfer les demandes dels sectors del comerç i l’hoteleria

interior

El ministre de Justícia i Interior, Xavier Espot, s’ha reunit aquest dimarts amb els representants dels sectors del comerç, l’hoteleria i la restauració per analitzar i consensuar les mesures que permetin flexibilitzar el sistema de quotes i facilitar la contractació de treballadors per fer front a les necessitats del teixit empresarial.

En les reunions mantingudes s’ha acordat obrir la quota general de governanta, cambrer d’habitacions i ajudant de cuina, atès que s’ha constatat hi ha una necessitat real que no es pot satisfer amb el mercat de treball intern. Aquestes professions se sumen a altres que pertanyen a aquests sectors i que des del 2012 ja estan parcialment obertes, tal com s’ha recordat en la reunió. En concret, es tracta de les professions de dependent de comerç, cap de cuina, cuiner, cambrer, cap de menjador i recepcionista. Igual que en les professions que es van obrir el 2012, el salari que s’establirà per a aquestes tres noves professions haurà de garantir la professionalitat i la qualitat del servei.

Un altre dels acords presos en el marc de les reunions amb els sectors implicats ha estat el de reduir l’experiència requerida per a la contractació de treballadors comunitaris en totes les professions esmentades, que passarà de 3 anys a 1 any.

D’altra banda, s’han cercat mecanismes que permetin satisfer les demandes de les empreses amb menor estacionalitat i que per tant són destinatàries en menor mesura dels contingents de la quota temporal.

També s’ha decidit introduir millores en la comunicació i la participació de les associacions que representen els sectors productius interessats abans i després de prendre decisions sobre els contingents de quota.

3 comentaris

  1. Joan si fessin això que dius no podrien contractar pels mínims que és el que de veritat volen:pagar una miseria per fer més hores que un xino a un taller de roba.

  2. No es millor donar un curs a les 500 persones que estan sense feina i formar-les en els llocs demanats de l’hosteleria i dependents en comptes de flexibilitzar la quota.
    Primer es tindrien que donar feina als aturats crec. Jo

Comments are closed.