“Imatges per al record. La Gran Guerra en postals (1914-1918)”, al CAEE

postalsEl CAEE s’afegeix a les múltiples iniciatives per commemorar el centenari de l’inici de la Primera Guerra Mundial i exposa “Imatges per al record. La Gran Guerra en postals (1914-1918)”, una mostra formada per reproduccions de postals de la Primera Guerra Mundial procedents majoritàriament de l’arxiu d’Àngels Casanovas i Jordi Rovira i Port.

L’exposició també presenta documents complementaris de la col·lecció de Plàcid Garcia-Planas i uns mapes del procés històric de la Gran Guerra. Aquest conflicte bèl·lic afectà la majoria de continents i transformà geopolíticament nombrosos territoris arreu del món. En aquest context, sorgiren noves i potents companyies de notícies, d’informació i propaganda i l’edició de sèries de postals que es van convertir en una gran eina propagandística.

L’exhibició mostra aspectes de la Gran Guerra en diferents camps d’operacions, amb la finalitat d’evocar d’una manera ben gràfica aquella conflagració que causà prop de 9 milions de víctimes. La combinació d’imatges, d’objectes i textos explicatius permeten elaborar un fil conductor que convida el públic de totes les edats a reflexionar sobre l’absurditat de la guerra i sobre les seves tràgiques conseqüències.

Dates: Inauguració de l’exposició l’11 de novembre del 2014. Del 12 de novembre i fins al 17 de gener del 2015.

Entorn a l’exposició

Visites comentades per al públic i per a grups.

Visites guiades adaptades a escolars

Xerrada La Primera Guerra Mundial i la revolució industrial, el dimecres 10 de desembre, a les 20.30 h i a càrrec de David Mas, historiador.

Xerrada Andorra durant la Primera Guerra Mundial: refugi de desertors, el dijous 15 de gener, a les 20.30 h i a càrrec d’Andrés Luengo, periodista.

Horaris De dilluns a divendres de les 9.30 a les 13.30 h i de les 15 a les 19 h. Dissabtes de les 9.30 a les 13.30 h. Dissabte 17 de gener, darrer dia de l’exposició, de les 9.30 a les 13.30 h i de les 15 a les 19 h.

Entrada gratuïta