Imaginarium Ensemble sota la direcció d’Enrico Onofri actuarà el dilluns 14 a les 21.00 h a la Capella de Seminari de La Seu d’Urgell i el dimarts 15 a les 20.30 h a l’Església de Sant Vicenç d’Esterri d’Àneu, en el marc del Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP). El conjunt oferirà La voce nel violino, un programa dedicat principalment al repertori virtuós italià per a violí de principis del segle XVII fins a final del Barroc. El programa d’Imaginarium Ensemble, amb Enrico Onofri a la direcció, també està dedicat a Claudio Montevverdi, en el seu 450 aniversari.

El segle XVII, en particular, era una època de gran agitació, on els instruments musicals s’alliberen de la funció senzilla de les veus de suport. Fins llavors, els instruments de la família del violí no tenien repertori escrit i comença la seva emancipació del repertori vocal. Més endavant, com és el cas del segon moviment de la Sonata de Veracini, inclòs en el programa, el compositor crea una escena veritable d’òpera sense paraules, anant així més enllà dels aspectes de text i de cant.

En el marc d’aquests concerts, el FeMAP organitza un conjunt d’activitats paral·leles. D’aquesta manera, qui ho vulgui podrà complementar les actuacions amb una visita a la Capella de la Immaculada del Seminari Diocesà de l’Urgell (el 14/08 a les 19.30 h), centre dedicat a la formació de sacerdots i una visita guiada a l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu (15/08 a les 17.00 h), on els visitants s’endinsaran d’una manera activa i participa en les formes de vida del Pallars de principis de segle.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada