Imaginació i coneixement

Tot projecte històric requereix l’existència de tres pilars basics tots ells necessaris, que s’han de donar a la vegada. Les idees, els models de producció i el lideratge polític. En aquests moments el pilar que fa referència als models de producció és el que està més desenvolupat, amb la utilització d’energies verdes renovables, completament desconegudes per a la majoria de la població.

El posicionament del mercat a favor de les actuals energies derivades del petroli i les nuclears, està clarament condicionat per els grans interessos econòmics que remenen, irrenunciables per part dels grans capitalistes.

El segon pilar, el de les idees, en un moment de transició cap a una nova civilització, requereix sobretot, l’aportació imprescindible, necessària i valenta d’intel·lectuals no aburgesats, en aquests moments en paradors desconeguts. Si com afirma Einstein la imaginació és més important que el coneixement, conjugar la imaginació amb el coneixement pot resultar revolucionari.

La crida a intel·lectuals de reconegut prestigi, per intentar avançar en el camí cap a un projecte històric imaginatiu, està resultant infructuosa, per la seva inexistència. Quedar-se amb la indignació i la protesta serveix de ben poc, cal construir, però com? Potser la solució passi per “caminant no hi ha camí, es fa camí en caminar”. Imaginació i coneixement que es poden trobar en l’enorme capital humà marginal i infrautilitzat, dels sèniors prejubilats o jubilats i dels joves universitaris condemnats a l’atur.

Per Josep Aracil i Xarrié, President d’Eurosenior, joarxa@gmail.com / ACPG – Redacció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.