menjador

En un espai com el menjador és necessari aconseguir crear una atmosfera càlida i acollidora.

Convé centrar la major intensitat de llum sobre la taula del menjador, mitjançant un llum suspès del sostre, encara que també es pot combinar amb altres punts de llum laterals, com un llum de peu en un racó acollidor, o un llum de sobretaula col·locat damunt d’algun moble. És imprescindible que no es creïn ombres a tota l’estança, excepte quan vulgueu aconseguir una ambient íntim.

Per això, heu de calcular un mínim de 20 W per metre quadrat. El tipus de llum més adequat dependrà de la forma, la mida i el disseny de la taula del menjador. Així, si teniu una taula rectangular i de grans dimensions, el millor serà optar per un llum allargat o dos o més llums en línia; si la taula és rodona o quadrada, podreu optar per un únic element, però sempre mantenint una mida proporcional a la de la taula i a la de l’espai on s’ubica.

Els llums de menjador hauran de penjar-se a una altura d’entre vuitanta i cent centímetres per sobre de la taula, per evitar l’excés de calor, l’enlluernament o les ombres sobre els comensals o sobre els aliments.

Per Redacció / AMIC – Tot Sant Cugat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada