Illa Carlemany espera assolir la xifra de 28 milions de visitants a finals d’any

carlemanyEl centre comercial illa Carlemany celebra aquest mes de juliol el seu 5è aniversari. L’edifici va ser inaugurat el 17 de juliol de 2009. L’objectiu és arribar als 28 milions de visitants a finals d’any, sumant la xifra acumulada durant els cinc anys. Enguany, només durant el primer semestre, s’ha augmentat un 12% el volum d’entrada de persones respecte a l’any anterior. Durant aquests cinc anys el centre ha patit una sèrie de millores de les seves instal·lacions, tenint en compte el que els seus clients han anat demanant. L’avenç més important ha estat la col·locació d’unes escales mecàniques suplementàries, que alleugen la càrrega dels ascensors. No obstant això, encara hi ha peticions que des del centre s’estan intentant resoldre i situacions que s’estan millorant. A hores d’ara, la principal preocupació dels clients, i alhora dels responsables del centre comercial, és l’accés a l’edifici pel pàrquing des del carrer de la Valira.

El centre comercial arriba al 5è aniversari esperant superar la barrera dels 28 milions de visitants, sumant els registres dels últims cinc anys. Els dies que més afluència de gent s’ha registrat durant aquests cinc anys van ser el 2 de gener del 2010, als sis mesos de l’obertura, el 12 d’octubre i el 2 de novembre del 2013 (màxim). Cada any se supera l’anterior en volum de visitants. En el que portem d’aquest any ja s’ha augmentat un 12% el nombre de visites en comparació a l’any anterior.

Demandes dels clients

La modificació dels carrils de circulació del carrer de la Valira, que es va obrir als dos sentits de la marxa, ha perjudicat l’accés dels clients al centre comercial, tal com ho han comunicat reiteradament clients i visitants, que es queixen de la dificultat per accedir-hi, sobretot si es vol fer des de la rotonda de la Dama de Gel. El centre ha demanat diverses vegades que es pugui fer el gir a l’esquerra, i “se seguirà demanant, ja que per accedir a altres comerços d’Andorra aquesta maniobra és permesa”.

Una altra demanda dels clients és l’ampliació dels lavabos públics. Així, s’han previst obres d’ampliació dels serveis de la Planta 1.

Pel que fa a les botigues, en aquesta moment hi ha una ocupació plena del 100% dels locals. La majoria de les botigues, aproximadament un 80%, estan al centre comercial des de la seva apertura. Cal remarcar que aquest fet, la plena ocupació, es dóna en comptades ocasions a centres comercials. Segons les dades dels estudis a Espanya, on hi ha més de 400 centres comercials, el 100% de l’aforament es dóna en menys de l’1% d’aquests comerços. Per això, i malgrat la rotació de botigues que hi pot haver, el centre comercial valora aquest fet com a molt satisfactori.

Val a dir que l’afluència de visitants també es veu influenciada per les activitats que s’hi fan a l’interior, i no només les organitzades pel propi centre comercial. Cada vegada hi ha més entitats que demanen fer els seus actes al centre comercial. Això també ve determinat pel fet que el centre comercial s’ha convertit en el ‘rovell de l’ou’ de les activitats del país. Cal remarcar que també s’ha batut el rècord d’entrades de cinema amb la projecció de ‘8 apellidos vascos’.

5è aniversari

Per al 5è aniversari s’han previst una sèrie d’accions comercials i lúdiques, seguint la línia marcada des de l’inici. Així, hi haurà premis amb les compres: els compradors opten a premis de 5, 50 i 500 euros mitjançant el sistema de rasca i guanya i hores de pàrquing gratuïtes. A més, es farà una gimcana automobilística, en què els participants, grups de cinc persones, hauran de superar proves de tot tipus per guanyar un premi final de 5.000 euros. Les inscripcions s’obriran coincidint amb l’inici de les accions de l’aniversari. La decoració i les animacions estaran inspirades en el món del circ clàssic.