Ideologia i noves tecnologies

En el sector de les NNTT són molts els que insisteixen que la tecnologia no entén d’ideologies. No volem entrar en aquest debat, l’únic que es pot dir en aquest cas és que la tecnologia sense humans no existiria i per tant, en tenir aquests un pensament crític i racional, el transmeten a les màquines que usen.

Un cas recent ens demostra que darrere d’aquesta idea que considera que les firmes tecnològiques estan per sobre del bé i del mal, no hi ha sinó éssers humans que imposen els seus dogmes i les seves lleis personals en allò que toquen.

Youtube ha prohibit les imatges de curses de braus en què s’observi el torero picant o matant l’animal. La resta d’instantànies de la celebració taurina si es podran visualitzar a través de la plataforma de vídeos en línia més gran del món.

Davant aquesta decisió, tenim reaccions de totes les índoles. Des d’aquells que prenen la iniciativa com una cosa coherent, passant pels ortodoxos de la festa considerada nacional, que opinen que hi ha una persecució sobre el món del toreig, fins als defensors dels animals que consideren que la decisió de Youtube és tan sols una forma de maquillar tota una iconografia de la mort i la violència contra els animals.

Cadascú tindrà els seus motius per defensar la seva postura, de tota manera l’únic que queda clar és que darrere de l’eina, hi ha sempre decisions subjectives.

 Per Tecnonews / ACPG – Redacció