Idees per fer un menú de Nadal ideal

El Nadal està molt a la vora i això significa que menjarem a tota hora i tota mena de receptes, però també significa que venen maldecaps pensant quin regalar comprar o quin dinar preparar.
Si aquest any t’ha tocat ser l’amfitrió de les festes i no saps com sorprendre gastronòmicament, aquí et deixem idees per preparar un menú que compleixi amb els resultats d’elegància i qualitat pels convidats.

Comença amb un bon aperitiu
Una bona opció sempre és oferir un assortiment d’aperitius variat i colorit per a tots els gustos. Les croquetes i els embotits sempre són un clàssic. Després, hi ha diverses opcions a afegir dependent de la quantitat de persones que hi sigueu: brandada de bacallà, hummus, saquets de foie i llagostins, assortiment de canapès, vol-au-vent…

Si vols sorprendre als teus convidats, pots posar un xopet de crema d’alvocat i llagostins per comensal. És una recepta molt fàcil i que a més té un look irresistible.

Com fer-la pas a pas:
1.    Primer pela els llagostins, col·loca els caps i les peles en un cassó amb un fil d’oli, saltales durant uns 4 minuts i cobreix-les amb 3 gots d’aigua. Després, lava el porro i agrega la part verdosa i la branqueta de julivert rentada a l’aigua de cocció de les peles. Cou-ho tot al voltant de 15 minuts. Finalment, cola el brou resultant i reserva’l.
2.    Pela les patates i neteja el porro. Trosseja totes dues hortalisses i col·loca-les en un cassó. Cobreix amb el brou que has fet prèviament, tapa i deixa coure uns 20 minuts.
3.    Prepara la resta d’ingredients. D’una banda, marca els llagostins en una paella mig minut per cada costat. Reserva 4 i col·loca la resta en el got de la batedora. I d’altra banda, pela els alvocats i retira l’os.
4.    Fer la crema. Afegeix al got de la batedora on has posat els llagostins les verdures amb el seu brou, els alvocats, la nata, un doll de suc de llimona i sal. Tritura-ho tot i, si vols que et quedi molt fi, passa-ho pel xinès.
5.    Acaba de muntar el plat. Només fa falta emplenar els gotets de xopet amb la crema i posar dins una broqueta amb un llagostí i empolvorar amb sèsam si es vol.

Primer plat: sopa de peix o marisc
Una sopa de peix o marisc sempre és una opció ideal. És una de les receptes de Nadal més clàssiques, ja que no atipa massa i deixes espai per menjar amb gust el segon plat. És suau per la gola, el gust és bastant potent i a més sempre queda bé.
El millor de tot és que la sopa casera es pot deixar feta d’un dia per l’altre i a l’últim moment abans de servir-la afegeixes les gambes i el peix que trigarà 5 minuts a fer-se i així ho servim recent.

Segon plat: Costellam de xai
El costellam de xai també és un dels plats estrella del Nadal. És una recepta fàcil de fer i molt vistosa. És una recepta fàcil de fer i molt vistosa. Com es cuina al forn, et permet anar fent altres coses mentre s’acaba de fer. Pots acompanyar la recepta amb un pastís de patata o patates al forn.
Postres
Sempre pots servir el clàssic torró i bombons o, si tens una mica més de temps, pots optar per preparar unes postres amb formes nadalenques. Per exemple, arbre de nadal amb galetes, avets de pasta fullada i tòfona o preparar un brownie, tallar-ho en porcions triangulars i adornar-los amb encenalls de sucre de colors.

Alba Martos) / AMIC

TOTES LES NOTÍCIES