cuina

En el disseny de la cuina el principal repte és resoldre’n correctament la distribució per accedir fàcilment a totes les àrees i elements principals. Per aconseguir-ho, convé distribuir adequadament cada moble de forma que s’aprofiti cada racó amb enginy.

S’ha de prioritzar l’àrea de treball, que inclou les zones més importants de la cuina, com són l’àrea de preparació, cocció i rentatge. Una regla per aconseguir una distribució efectiva és que el trajecte entre la cuina, la pila i la nevera sigui com més curt millor, perquè com més a prop es troben aquests elements, més funcional és l’ambient. El taulell ha de ser ample, capaç de suportar temperatures elevades i pes, però no ha de sobrepassar els 90 cm d’altura.

Els materials que més s’utilitzen per la seva resistència són el marbre, el granit i l’acer inoxidable. També es fa servir la fusta, que atorga un toc natural i càlid, el laminat i la melamina, que ofereixen gran varietat de tons i són fàcils de netejar.

Pel que fa a la pica, la millor ubicació és davant d’una finestra. Als armaris, convé utilitzar vidres esmerilats a les portes, ja que deixen passar parcialment la llum i permeten veure formes i volums de la vaixella, però amagant-la a la vegada.

Per Redacció / Tot Sant Cugat

1 comentari

  1. Sincerament es un article irrellevant pel que fa el diseny de la cuina. En aquest àmbit del disseny de la cuina no tot es tan fàcil com ho pinteu en aquest article, hi ha un inconvenient i es que el espai per la cuina varia molt fent així que es canvii totalment les idees plantejades en el article.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada