Idees per a convertir el balcó en un bell verger

dona en un balcó amb flors
Amb una mica de gust ens pot quedar un balcó ben bonic (iStock)

Els espais exteriors es converteixen en els llocs favorits de la casa quan arriba el bon temps. És el moment adequat per a renovar la decoració del balcó i omplir-lo de plantes i flors per a convertir-lo en un autèntic verger per a sentir el contacte directe amb la naturalesa. A més, les plantes i flors tenen la qualitat de donar intimitat i refrescar l’ambient.

Perquè el balcó llueixi en la seva màxima esplendor és necessari dissenyar l’espai de manera equilibrada i harmoniosa. Una bona solució és combinar plantes amb flor i sense ella, tria espècies diferents, però que totes siguin fàcils de cuidar. També pots barrejar varietats grans i petites.

A l’hora de col·locar les plantes, les dimensions del balcó definirà el nombre de tests i jardineres que pots posar. Les baranes, ampit de la finestra, i parets són les millors zones per a situar-les. D’aquesta manera es deixa l’espai central lliure per a col·locar algun moble (taula, cadires, gandula, etc.). Si les col·loques en fila en el sòl, aportaràs dinamisme al conjunt.

Tan important com la ubicació és triar el recipient idoni per a les plantes. Tria tests grans, ja que en ells les plantes són més fàcils de mantenir, tenen més espai per a estendre’s i es troben més protegides contra la calor. Si no vols que en regar-les l’aigua caigui a terra o al carrer, tria tests amb plat o jardineres que permetin regar sense fuites.

 

Per Decoracion2.com

TOTES LES NOTÍCIES