ajuntament-seuEl grup municipal d’ICV-EUIA presentarà una moció al plenari de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, aquest dilluns vinent, perquè la ciutat se sumi a la demanda d’una reforma de la Constitució, la convocatòria d’un referèndum sobre la monarquia i l’inici d’un procés constituent cap a la República.

Segons el grup ecosocialista, “amb la recent abdicació del rei Joan Carles de Borbó es posa de manifest la fi de règim que viu el sistema polític espanyol i en especial el model d’estat i les relacions Catalunya-Espanya”. Aquest model, recorden, “el va impulsar el dictador Francisco Franco i es va aprovar després de la dictadura i en el període de la transició democràtica”. ICV no accepta “la perpetuació d’aquest model mitjançant un relleu automàtic del rei, a través d’una Llei orgànica, sense consultar democràticament la ciutadania i debatre i decidir sobre el model d’estat desitjat”.

Per Iniciativa, “l’actual model de l’Estat espanyol en els darrers 40 anys s’ha mostrat esgotat i més quan moltes generacions no l’han pogut escollir”. Per tant, demanen “la reforma de la Constitució i la convocatòria d’un referèndum perquè la ciutadania decideixi amb els seus vots quin sistema polític, quin model econòmic, i quin model de societat desitgen”. Tanmateix, la moció reafirma la necessitat de mantenir la consulta convocada pel 9 de novembre per decidir el futur polític de Catalunya.

La moció també insta la ciutadania a exigir al carrer la reforma de la Constitució i la convocatòria d’un referèndum.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada