tensor-flow

La  intel·ligència artificial, fins que arribi a semblar-se a la que apareix en les novel·les o pel·lícules de ciència ficció, viurà molts estats intermedis. De fet malgrat que el món sembla no saber-ho, són moltes les empreses que actualment utilitzen aquest tipus de tecnologies en les seves tasques més quotidianes. És el cas de Google, que recentment ens ha sorprès amb una nova aplicació en aquest tipus de tecnologia.

Es tracta de Show and Tell, un sistema basat en la IA Tensor Flow que és capaç de generar de forma automàtica peus de foto. Segons la pròpia marca la precisió de la firma en posar peus de foto és del 93,9 per cent.

El mateix sistema és capaç de reconèixer els objectes que apareixen a les fotografies. Això amb tot no és suficient i per aquest motiu la IA ha estat entrenada amb els peus de foto que els humans posen en les fotografies que apareixen a la xarxa. Amb això també es pretén “educar” a la màquina perquè pugui construir frases ben definides i sense errors.

D’altra banda cal destacar que Google ha compartit el programa creat a partir de codi obert, amb la qual cosa podrà ser utilitzat per qui vulgui.

En resum, la IA es demostra cada vegada més integrada en les nostres vides. No costa d’imaginar com de significatiu pot ser l’estalvi per a un treballador d’un diari digital un programa com aquest.

Per Tecnonews / AMIC

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada