i2CAT es consolida a nivell internacional

i2catLa Fundació i2CAT ha tancat l’exercici de 2013 amb una xifra de negoci de 4,2 milions d’euros, amb els quals ha executat un total de 78 projectes de R+D+I basats en l’aplicació de les noves tecnologies d’Internet en àmbits com el eHealth, les smart cities, la mobilitat, la cultura o la indústria. D’aquests ingressos, un 42% provenen d’ajudes i fons competitius europeus, compensant d’aquesta manera parcialment el descens d’activitat en R+D+i que s’ha patit a nivell local i estatal.

A nivell científic i tecnològic, l’activitat d’i2CAT ha estat avaluada durant 2013 per un comitè internacional coordinat per la institució CERCA (Centres de Recerca de Catalunya). Aquests experts han reconegut en el seu informe el prestigi i posicionament que i2CAT té internacionalment en el seu camp, i han destacat tant el volum d’activitat en R+D+i generada com l’èxit del centre en la consecució de projectes europeus.

En aquest sentit, i2CAT ha participat durant 2013 en 30 projectes europeus, liderant cinc d’ells: Mantychore, Fibre-EU, IRATI i Sodales, en l’àmbit de les noves arquitectures i tecnologies de la Internet del Futur, i TV-Ring, a l’àmbit del desenvolupament de nous serveis i aplicacions per a les smart TV.

La col·laboració amb empreses, tant locals com internacionals, ha estat un altre dels pilars fonamentals de l’activitat d’R+D+I en i2CAT durant l’any 2013. En aquest aspecte, s’han establert un total de 37 acords de recerca i innovació, en els quals i2CAT participa com a partner tecnològic en el desenvolupament de productes i serveis innovadors que permetin millorar la competitivitat de les empreses.

I seguint l’aposta de l’entitat per incorporar nou talent, també es va aconseguir durant el passat exercici una de les prestigioses beques Marie Curie que atorga la Comissió Europea a investigadors post-doctorals amb experiència i que permeten captar i finançar talent investigador. L’investigador en qüestió s’ha incorporat al projecte Sesame, que pretén donar resposta a la imminent saturació de les xarxes mòbils a través de la introducció de xarxes denses formades per cèl·lules de mida i costos reduïts controlades per programari, que permetrien assumir el creixent tràfic de dades.

Per Tecnonews / AMIC – Redacció

TOTES LES NOTÍCIES