I la guerra de les galàxies continua: tot per la pasta

A tots aquells que no hagin vist la setena versió de la Guerra de les Galàxies i tinguin la intenció de fer-ho: no llegiu l’article, ja que parlo de bona part de la trama, faig spoilers com s’acostuma a dir ara. Si voleu acabeu amb aquest resum: la saga s’ha venut al totpoderós dòlar i ha perdut bona part de la creativitat original. A veure: això ja va passar amb la segona trilogia amb la qual el propi creador George Lucas volia donar a conèixer com Darth Vader es va convertir en el monstruós malvat que mor redimint-se a “El retorn del Jedi”. Però ara que Lucas ha venut la franquícia a Disney el mateix s’accentua, almenys des del meu punt de vista. Tot és més confús i, al mateix temps, es vol entroncar amb la saga original (genial, per si feia falta dir-ho). Hi ha una nova estrella de la mort, o similar, i té els mateixos defectes que les altres dues. Hi ha un nou imperi i ara l’Emperador ha estat substituït per un personatge grandiós i misteriós anomenat Snoke. També hi ha un drama filial entre pare i fill que mata al seu progenitor: Han Solo (l’única sorpresa de la pel·lícula) i tota la trama gira al voltant de Luke Skywalker, al qual volen trobar per diversos motius. De fet, el film es podria haver titulat “Buscant a Luke Skywalker desesperadament”. Hi ha menys acció i alguns personatges confusos com un soldat imperial de raça negra que deserta i una noia molt eixerida i simpàtica que sembla tenir poders jedi. I poca cosa més. Hi ha un problema d’aquesta saga: que per voler continuar mantenint l’aixeta de calés s’ha perdut bona part de l’originalitat i el sentit de l’humor.

Probablement és inevitable quan es vol mantenir una fórmula gastada. I més si l’encarregat de revifar-la és J.J.Abrams, aquell geni inspirat que va mantenir diverses temporades de “Lost” (perduts) amb tantes incògnites que, inevitablement, es van tancar en fals amb un final absurd. Per cert, si algú me’l pot explicar li ho agrairia perquè crec que cada un dels seguidors va entendre una cosa diferent. I la majoria vam acabar terriblement enfadats per la presa de pèl. Reconec que era difícil estar a l’alçada de les expectatives creades però és que qui les va crear va ser el mateix Abrams. Suposo que deu ser el clàssic exemple que segones parts mai són tant bones i ja no diguem res de la setena. Tot i que hi ha algunes excepcions com la segona part de la pròpia guerra de les galàxies, “L’Imperi contraataca” i “El Padrí 2” i poca cosa més. I Abrams ha caigut en la trampa habitual en aquests casos: repetir la fórmula original que va funcionar tant bé fins a l’extenuació, fins que el públic i els productors es cansin. Això no vol dir que aquesta setena part sigui dolenta, ja que és força digna però no té la màgia que va fer famosa aquesta saga. I això ja és molt.

3 comentaris

  1. Si comparem la VII amb el I, II O III es genial, la segona triologia era per nens, estic amb tu Pere, Abrams, va converti Star Trek, en una altre pelicula de super herois del Segle XXI, i fara el mateix amb aquesta, una pelicula comercial, per fer caixa !!! esta divertida, si, entretinguda, Si, pero es mas de lo mismo, y massa deja Vu !!!!! Y a sobre espera 2 anys per veure el seguent capitol, i a sobre farem spinoffs, de tot el posible,….per fer mes caixa, series de TV,….una presa de pel, pero les anirem a veure igual, som aixi els fanatics !!!! Ja tremolo amb la Nova Indiana Jones !!!! El Cristopher Nolan, hagues fet una pelicula Genial, el ABrams es un imitado i poc mes, amb Super 8 va fer una copia del Goonies i Et de Pena !!!!!

    1. Jo crec que si alguna cosa va bé, s’ha de canviar una miqueta…per seguir mantenint el caliu. I aquesta Star Wars 7 és digna, però…no és meravellosa. I això que els fans seguirem empassant-nos-ho tot, és veritat fins a cert punt. L’interès decau, encara que sigui lentament. Però, en fi, potser m’equivoco i Star Wars 8 és increïble i la força ha inspirat Abrams i la Disney.

  2. Precisament el que vol veure la gent, i així ho demostra la gran taquilla que ha tingut l’episodi VII és el que hi ha, menys digitalització, més persones, mñés desert, més misteri real, més diàleg adult amb ironia, més halcón milenario i més
    Les tres precuel.les (ep. I, II i III) eren una altra cosa, un dibuix animat. Jo he disfrutat com un nen del ep. VII. Tant de bó el VIII i IX siguin del mateix estil. Si algo funciona, agrada i emociona, per què dimonis reinvertar-lo?

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES