Hyundai Santa Fe

Característiques

Amb aspecte de tot terreny, aquest Hyundai de 4,69 metres de longitud, 1,88 metres d’amplada i 1,68 metres d’altura és la tercera generació del Santa Fe i reemplaça l’actualització del model que es va fer l’any 2011.

El vehicle es pot adquirir en la configuració de 5 o de 7 places i també com a opció de 2 o 4 rodes motrius.

El Santa Fe està disponible en tres acabats: Stardt, Tecno i Style. Aquests dos últims tan sols estan operatius en el model de 7 places.

D’entre els elements de l’equipament cal mencionar el programador de velocitat actiu o el sistema d’estacionament assistit. Mitjançant aquest últim, el conductor tan sols s’ha de preocupar d’accelerar i de frenar. També cal esmentar la direcció assistida elèctrica, el sistema d’alerta per canvi involuntari de carril, el control de descens en pendents i l’assistent d’engegada en pendent.

Dins l’habitacle, el conductor gaudeix d’una posició privilegiada, un tant més alçada i amb regulacions del seient i del volant fins a trobar el punt adient.

 

Motor

El Hyundai Santa Fe permet escollir entre dos motors dièsel: el 2.0 CRDi de 150 cavalls i el 2.2 CRDi de 197 cavalls.

El 2.0 CRDi de 150 cavalls acredita una velocitat punta de 182 km/h, amb una acceleració de 0 a 100 en 11,2 segons; mentre que el conductor consum mixt se situa en els 6 litres als 100 km.

El 2.2 CRDI de 197 cavalls té una velocitat punta de 190 km/h, amb una acceleració de 0 a 100 en 10 segons i un consum mixt de 5,7 litres als 100 km.

Els dos propulsors poden anar acoblats a una caixa manual de sis relacions o bé a una d’automàtica, també de 6 marxes.

 

Seguretat

Pel que fa a l’equipament de sèrie, el Hyundai Santa Fe inclou de sèrie coixins de seguretat de genoll per al conductor, frontal per al conductor i el passatger, de cap davanters i posteriors i laterals davanters. També s’hi ha de sumar l’antibloquejament de frens ABS, l’assistència a la frenada BAS i la distribució electrònica de frenada. També hi ha l’assistent d’engegada en pendent.

Per El Tot Granollers / ACPG – Redacció

TOTES LES NOTÍCIES