Hyundai ix20

hyundai

Característiques
Polivalència i espai són algunes de les característiques del Hyundai ix20, un vehicle dinàmic amb un exterior de línies marcades i esportives, amb un punt de gravetat més baix que altres monovolums del segment. Amb una longitud de 4,1 metres, aquest vehicle destaca per una optimització de l’interior.

Els seients modulables permeten també variar l’espai, en funció de les necessitats de càrrega. El Hyundai ix20 compta amb detalls interiors, com és l’espai refrigerat, el recolzabraços davanter, portagots central i múltiples espais portaobjectes per deixar-ho tot ben desat. A més a més, opcionalment, aquest monovolum pot disposar d’un ampli sostre panoràmic. Els comandaments en el volant, el Bluetooth integrat o l’ordinador són altres dels elements de l’equipament.

Motor
El Hyundai ix20 està disponible amb dos motors a benzina, de 90 i de 126 cv, i tres dièsel, de 90, 115 i 128 cavalls.
L’1.4 de 90 cavalls assoleix una velocitat màxima de 168 km/h, amb un consum combinat de 6 litres als 100.
L’1.4 de 126 cv permet circular a 184 Km/h de màxima, amb un consum mixt de 6 litres.
Dièsel
1.4 de 90 cavalls: velocitat màxima de 168 km/hi consum combinat de 4,5 litres
1.6 de 115 cv: velocitat màxima de 182 km/h i consum mitjà de 4,4 litres
1.6 de 128 cv: 182 km/h i consum mitjà de 4,7 litres.

Seguretat
Aquest monovolum compta amb tot un seguit de funcions de seguretat activa que contribueixen a minimitzar les situacions de perill. El control electrònic d’estabilitat, que actua sobre cadascuna de les rodes de manera individual; el control d’assistència a l’engegada, especialment útil en pendent, i un complet desplegament de coixins de seguretat contribueixen a una seguretat integral. Els recolzacaps actius tenen la funció de desplaçar-se cap amunt i endavant en cas d’impacte posterior, per la qual cosa es minimitza el risc de patir lesions cervicals. D’altra banda, els alçavidres automàtics compten amb funció de seguretat intel·ligent, de manera que es detenen automàticament en cas que es detecti algun obstacle.

Per El Tot Granollers / AMIC – Redacció