L’afany innovador de les grans empreses de telèfons mòbils és d’allò més intens i seguirà sent-ho en els propers anys. Queda clar: el mercat del smartphone és agressiu per naturalesa i una empresa que no desenvolupa millores en els seus productes queda endarrerida. En canvi una firma que aposta per la innovació, com en el següent cas és recompensada en forma de vendes.

S’ha revelat que Huawei va ser amb escreix la firma del sector que més sol·licituds de patents va fer durant l’any 2015. L’empresa asiàtica va presentar a l’Organització Mundial de la Propietat Intel·lectual més de 3.800 sol·licituds durant el passat any de les 218.000 que van presentar totes les empreses del món.

La xifra exacta ascendeix fins a les 3.898 patents sol·licitada i suposa un augment del 14 per cent respecte a les patentes que la firma xinesa va demanar durant l’any 2014.

Òbviament no totes les patents es refereixen a telèfon intel·ligent ja que la companyia té més productes, amb tot si que moltes d’elles fan d’alguna manera referència a la telefonia mòbil.

Aquesta dada posa en relleu dos elements que requereixen anàlisi. El primer d’això és la força amb la que des de fa alguns anys aquesta empresa està irrompent en els mercats. Malgrat que no pot actualment acostar-se a les xifres de vendes d’Apple o Samsung, la veritat és que cada dia té més força de mercat. D’altra banda hem de veure fins a quin punt l’empresa compta amb el poder de la Xina; està clar que comptar amb un mercat com el del país més populós del món és un avantatge en la línia de sortida.

Per Tecnonews / AMIC

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada