Honda CR-V

Característiques

Dinamisme, amplitud i robustesa. Aquests són alguns dels noms que poden qualificar el nou Honda CR-V, un vehicle creat per a la circulació en carretera i ciutat, però amb qualitats de tot terreny.

El vehicle està disponible en cinc nivells d’equipament: Comfort, Elegance, Lifestyle, Executive i Luxury.

Tots els models tenen en comú el climatitzador de dues zones, el programador de velocitat, el sistema d’engegada en pendent, entre d’altres. Després, opcionalment, es poden instal·lar fars de xenó, sostre panoràmic, navegador, sistema d’engegada sense fars i molts altres ginys.

A més a més, hi ha d’altres elements, com la memòria del seient del conductor, que permet guardar dues posicions personalitzades.

L’espai interior disponible és destacable i no se’n resenteix de la reducció de tamany exterior respecte de l’anterior model que, d’altra banda, tampoc no ha estat considerable.

L’accés a totes les places es fa de manera confortable i l’habitacle transmet comoditat i elegància. Aquest està integrat per múltiples espais portaobjectes que i diversos elements que faciliten una conducció agradable i segura al conductor. El maleter és ampli, amb una capacitat de 589 litres. Sens dubte, un des maleter més amplis de la categoria. La superfície, a més, pot augmentar modificant la banqueta de seients posteriors.

 

Motor

L’Honda CR-V equipa dues motoritzacions, una a benzina i una dièsel. L’opció a benzina és un 2.0 iVTEC de 155 cavalls, amb una velocitat punta de 190 km/h, un acceleració de 0 a 100 en 10 segons i un consum mixt de 7,2 litres als 100 quilòmetres.

En dièsel, es tracta d’un motor 2.2 iDTEC de 150 cavalls, que consumeix de mitjana 5,6 litres, amb una velocitat màxima de 190 km/h.

 

Seguretat

Alguns dels elements de la seguretat del CR-V són els coixins de seguretat de sèrie per al conductor, el passatger, de cap davanters i posteriors i laterals davanters. També l’ancoratge Isofix en els seients laterals posteriors, l’antibloquejament de frens ABS, l’assistència en frenada, l’ajuda d’engegada en pendent, el control d’estabilitat, la distribució electrònica de frenada, entre d’altres.

Altres elements de la seguretat del vehicle són el sistema que detecta una possible col·lisió o el sistema de manteniment de carril.

Per El Tot Granollers / ACPG – Redacció