homs-batalaEl conseller de Presidència de la Generalitat de Catalunya, Francesc Homs, ha estat el convidat que enguany ha inaugurat la Fira de Sant Ermengol juntament amb l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla. Durant l’acte, el conseller ha garantit el suport de la Generalitat a aquest acte i en definitiva al Pirineu i ha posat de manifest la insistència de la Seu d’Urgell en potenciar el Pirineu i ser-ne una referència. Homs i Batalla han coincidit en destacar que cada vegada més es relaciona la ciutat amb el formatge, i que aquest és un objectiu a aconseguir per posicionar la Seu en l’àmbit del turisme i crear més llocs de treball.

La capital de l’Alt Urgell acull aquest cap de setmana la fira més antiga de la Península Ibèrica, la Fira de Sant Ermengol. Un any més, els carrers de la ciutat han quedat atapeïts de parades amb productes de tota mena, i d’espais dedicats a la mostra de races d’animals, a les entitats, associacions i empreses, i per 19a vegada s’ha comptat amb la Fira de Formatges Artesans del Pirineu, amb 42 formatgeries del Pirineu.

Per mostrar el suport a la fira i al Pirineu, el conseller de Presidència de la Generalitat de Catalunya, Francesc Homs, ha participat en la inauguració de la fira, i ha destacat l’objectiu d’aconseguir que ‘quan tanquem els ulls i pensem en la Seu ens vénen al cap molts atributs i molts valors positius, però el que volem emfatitzar és el formatge’, perquè considera que pensar en formatge ha de ser sinònim de pensar en la Seu. De fet, l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, ha reiterat aquest objectiu, i ha assenyalat que ‘la Seu té una obsessió per ser referència del Pirineu i també per vincular-se al formatge’.

Batalla ha recordat que fa molts anys que la Seu està vinculada al formatge per la cooperativa Cadí, i també per la fira, però que a més ho està en l’àmbit turístic, per la planta del museu dedicada al formatge i els làctics, en l’àmbit formatiu pels cursos d’elaboració de formatge que fa l’escola agrària, i també per la inversió en investigació que s’ha fet a l’explotació ramadera de l’Alt Urgell que ‘és un referent mundial en recerca d’embrions i genèrica de les vaques de llet’.

Durant l’acte inaugural, a més, el conseller de la Generalitat ha assegurat que des de la Seu es fan grans esforços per potenciar el Pirineu i també per insistir al Govern en la importància d’aquest territori. Una pressió que Homs ha qualificat com a positiva.

Després de l’acte inaugural el conseller i l’alcalde han visitat la fira i han tingut ocasió de tastar alguns dels formatges que es poden trobar aquest cap de setmana.

Resposta al Partit Popular

En el marc d’aquest acte, el conseller Homs ha respost a les declaracions del Partit Popular sobre l”egocentrisme’ del persident de la Generalitat, Artur Mas, en no haver assistit a l’acte organitzat pels empresaris catalans. Homs ha demanat ‘serenitat, respecte a la democràcia i compliment de les lleis’. Ha indicat que ‘veiem els dirigents del Partit Popular un punt exaltats’ i també ha assenyalat que s’ha de respectar la llei i que ‘el govern espanyol darrerament es distingeix per parlar molt de lleis i no complir-les’ i ha posat com a exemples el dèficit, algunes competències, i en aquesta ocasió el protocol.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada