Homenatge per a un nou padrí centenari, el Ton de Cal Jubany


Andorra té una esperança de vida que s’acosta als 83 anys, però hi ha qui el supera i amb escreix arribant als 100. El Ton de Cal Jubany, d’Arinsal, ha rebut un homenatge del comú de la Massana aquest dijous per aquest motiu. Diu que el secret per coronar les tres xifres és “menjar poc i treballar molt”.

L´any passat va ser el responsable de destapar la placa de la inauguració del Centre d´interpretació del Comapedrosa com a persona de més edat del quart i aquest dijous Antoni Grau Armengol, més conegut com el Ton de Cal Jubany, d´Arinsal, ha bufat les espelmes del seu centè aniversari.

Li han cantat “Moltes felicitats” i ho ha celebrat amb familiars i companys de la residència, personal del comú i el mateix cònsol major David Baró.

Amb cent anys no ha perdut l´humor i diu que el secret per arribar-hi és “menjar poc i treballar molt”, una afirmació que ha fet riure els presents.

I és que de treballar se n´ha fet un fart, fent de pagès i a les pistes d´Arinsal.

“Es dallava a l’estiu i s’estenia la pastura. A l’hivern s’apartava i es ficava a l’era”, explica amb nostàlgia, “hi havia el bestiar a dins i l’hi donàvem mentre estava nevat”.

Avui envoltat de família i amics el Ton ha pogut repassar alguns dels moments de la seva vida, que està tractant bé la seva salut i el seu humor.

1 comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.