ensemble choral

L’Orquestra Nacional Clàssic d’Andorra (ONCA) i l’Ensemble Choral de l’Ariège actuaran avui, 12 de juliol a les 19h, a la sala Prat del Roure amb un concert dedicat a Händel. El concert, organitzat per l’Ambaixada de França a Andorra.

El programa és un homenatge a Händel, compositor nascut a Alemanya al mateix any que Bach, també d’origen alemany, que va debutar la seva carrera de músic al seu poble natal, les Halle i després a Hamburg, on va composar les seves primeres òperes.

Al 1706 marxa cap a Itàlia on escriu música religiosa com el Laudate pueri, cantates italianes i algunes òperes, aconseguint un gran reconeixement per part de les grans escenes musicals de Florència, Roma i Venècia. Al 1710, presenta la seva òpera Rinaldo a Londres, obtenint un gran èxit i al 1712, fixa la seva residencia definitiva en aquesta ciutat anglesa, on escriu diferents obres per la reina Anna i pel rei Jordi I, aconseguint ser mestre de capella i director de la nova Royal Academy of Music. Al 1726 pren la nacionalitat anglesa i escriu nombroses òperes italianes.

Després d’algunes dificultats econòmiques així com d’intrigues polítiques, l’acadèmia queda tancada i el compositor es volca en l’oratori, i serà l’època de la creació de les seves grans obres d’art, com el reconegut Messies, del qual en presentem alguns fragments per cor. Paral·lelament continua escrivint diverses obres per encàrrec, com són els quatre famosos Coronation Anthems, composats per la coronació de Jordi II i Carolina, entre els quals es troba el núm. 2 que oferim en aquest concert.

Per complementar el programa, l’ONCA ha volgut retre homenatge també a un contemporani de Händel, Johann Sebastian Bach, amb el seu Concert per a violí i orquestra núm. 2, en mi major, BWV 1042 i com a mostra de l’agermanament entre Andorra i l’Ariège, l’orquestra interpretarà dues obres de Fauré, autor nascut a Pàmies al 1848.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada