El cap de Govern, Antoni Martí, acompanyat del ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, ha mantingut una reunió amb el copríncep francès, Francois Hollande, acompanyat de la representant personal del copríncep, Sylvie Hubac, i del director de gabinet de la representant, Pascal Escande.

Durant la reunió, el copríncep i el cap de Govern s’han congratulat de la propera signatura de la renovació del Conveni entre Franca i Andorra en l’àmbit de l’ensenyament per una durada de 10 anys. Aquest conveni garantirà la continuïtat de la presència del sistema educatiu francès dins de la estructura educativa d’Andorra.

També s’han felicitat de la propera signatura del conveni entre França i Andorra relatiu a la cooperació transfronterera en matèria policial i duanera, així com de l’acord relatiu a la cooperació tècnica i a la cooperació en matèria de protecció civil.

El cap de Govern ha valorat de manera positiva l’acord entre el consell general de l’Arieja i l’estat francès pel que fa a la represa de les obres relatives al desviament d’Ax les Thermes. Antoni Martí s’ha compromès a liderar accions per promoure els intercanvis econòmics entre Andorra i les regions frontereres i ha manifestat la seva predisposició per estrènyer els lligams amb els Pirineus orientals i l’Arieja,

El cap de Govern ha expressat la voluntat del Govern d’Andorra per iniciar la renegociació de l’acord sobre la fiscalitat de l’estalvi, seguint el calendari que s’establirà amb la Unió Europea. Igualment, el cap de Govern ha manifestat el compromís d’Andorra de continuar complint amb els estàndards internacionals en matèria de transparència financera, i examinar, d’acord amb un calendari raonable, la perspectiva d’evolució d’aquests estàndards. També ha explicat al copríncep el conjunt de les reformes realitzades per Andorra i l’ha informat de l’entrada a tràmit parlamentari del projecte de llei relatiu a l’impost sobre la renda de les persones físiques.

El ministre d’Exteriors, per la seva banda, ha explicat els treballs i avenços assolits pel que fa a l’aproximació d’Andorra a la Unió Europea, demanant el suport del copríncep en aquesta qüestió.

Així mateix, el copríncep ha comunicat al cap de Govern que destinarà 250.000 euros de la seva assignació com a copríncep per millorar el Centre d’Acolliment d’Infants (CAI) i 100.000 euros més a la Fundació Tutelar. Martí ha agraït aquest gest que honora la sensibilitat del copríncep francès per les qüestions socials.

El cap de Govern ha renovat la invitació al copríncep de visitar Andorra. Hollande ha reafirmat la seva voluntat de fer efectiva aquesta visita tant aviat com la seva agenda li ho permeti.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada