Avui s’ha disputat l’última prova de la darrera cita de la Copa d’Europa OPA, amb Irineu Esteve proclamant-se tercer a la classificació general d’aquesta competició. Avui ha estat 9è als 15km persecució, fent el segon millor temps de cursa. És un dia històric per a l’esquí de fons d’Andorra, amb aquesta tercera posició final.

La lluita i la regularitat que ha demostrat durant tota la temporada Irineu Esteve ha acabat per donar molt més que bons resultats. En un fet històric per a la Federació Andorrana d’Esquí i per a l’esquí de fons d’Andorra, Esteve ha aconseguit ser el tercer classificat en la classificació general final de la Copa d’Europa, competició on ha hagut de lluitar molt i molt dur entre l’elit continental, però on finalment ha assolit una tercera posició que passarà a la història del Principat.

Esteve ha acabat avui els 15km d’estil lliure en persecució en la 9a posició, amb un temps total de 1.31.23,1, a 1.14,7 del vencedor, que ha estat l’italià Maicol Rastelli, amb 1.30.08,4. Els temps d’avui eren respecte a la suma de la cursa d’ahir. És per això que en el temps de cursa real de la jornada d’avui, Esteve ha estat el segon més ràpid, amb 39.52,1. Només avui ha corregut més ràpid que l’andorrà el francès Valentin Chauvin, amb 39.41,7. Han estat els dos únics corredors que han baixat dels 40 minuts.

D’aquesta manera, Irineu Esteve s’ha situat finalment tercer en la general final de la Copa d’Europa, amb 512 punts. El primer classificat i guanyador de l’OPA ha estat l’italià Maicol Rastelli, amb 599 punts, mentre que segon ha estat el seu compatriota Sergio Rigoni, amb 558.

CLASSIFICACIÓ FINAL DE LA COPA D’EUROPA OPA:

  1. Maicol Rastelli (ITA)           599
  2. Sergio Rigoni (ITA)             558
  3. Irineu Esteve (AND)          512
  4. Jules Lapierre (FRA)          495
  5. Damien Tarantiola (FRA)   451

Per altra part, Carola Vila ha disputat la cursa de 10km d’estil lliure també persecució, on ha finalitzat en la 26a posició amb una bona carrera per a l’andorrana, que aquest any ha competit en la categoria júnior. El seu temps ha estat de 59.16,3, a 6.26,7 de la guanyadora, l’alemanya Antonia Fraebel, que ha aturat el crono en 52.48,6.

 

Aguareles,  18è als Campionats del Món de Sierra Nevada

Avui s’han disputat les semifinals i les finals dels Campionats del Món d’slopestyle a l’estació espanyola de Sierra Nevada. Carles Aguareles ha finalitzat en la 18a posició final gràcies als 78.33 punts aconseguits durant les qualificacions.

Aguareles ha disputat avui les semifinals, on només aconseguien el bitllet per a les finals altres quatre riders. Avui les condicions han estat molt complicades, amb uns entrenaments amb només 40 minuts. Finalment, durant les semifinals només ha pogut puntuar 16.60. A més, avui només es podia fer una ronda.

D’aquesta manera, Aguareles ha estat el 18è tenint en compte la puntuació de les qualificacions, quan va marcar uns espectaculars 78.33 que el van deixar a les portes fins i tot de la classificació directa per a les finals.

Josep Gil, entrenador: “Aconseguir un top20 en els Mundials és un resultat molt bo. Avui les condicions eren molt dures, amb 40 minuts per entrenaments. No té opcions d’entrar a la final per dos riders”.

 

Mariona Raméntol, segona a l’eslàlom FIS de Peyragudes

Avui s’ha disputat l’eslàlom FIS de Peyragudes, amb l’equip femení. La millor andorrana ha estat Mariona Raméntol, que ha estat segona classificada.

Raméntol ha acabat la cursa amb un temps de 1.41.45, a 1.75 de la vencedora, que ha estat l’espanyola Sofia Gandarias, amb 1.39.70. Així mateix, Aina Cinca, Laura Arnabat i Clàudia Mijares no han finalitzat la segona mànega.

 

Pallàs i Moreno, out al gegant de Pila

Avui s’ha disputat una nova jornada a l’estació italiana de Pila, amb Carmina Pallàs i Cande Moreno en la prova del gegant CIT.
Després dels resultats dels últims dies, avui però no ha pogut haver-hi continuïtat en aquest sentit perquè tant Pallàs com Moreno no han pogut finalitzar la prova ja que no han acabat la primera mànega del gegant.

 

 

Text i foto: FAE

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada