La policia investiga les amenaces rebudes pel president de l’AREB i que podrien estar relacionades amb diners bloquejats pel cas BPA. De moment no ha transcendit cap resultat, però es mantenen obertes diverses línies d’investigació. Des de fa un mes Albert Hinojosa viu sota protecció policial permanent.

Fa un mes que l’encara president de l’Agència de Resolució d’Entitats Bancàries va rebre una amenaça en la qual se li exposava un termini per alliberar una quantitat de diners bloquejats en el procés de resolució del cas BPA. Albert Hinojosa va posar els fets en coneixement del llavors ministre de Finances, del qual depèn l’AREB, Jordi Cinca, que li va recomanar que avisés la fiscalia i la policia. Els investigadors van donar credibilitat a l’anònim, per la qual cosa es va decidir adoptar un seguit de mesures. La primera és que des de llavors Albert Hinojosa i la seva família viuen sota protecció i vigilància permanent de la policia. A partir d’aquí es van obrir diverses vies d’investigació, en especial que l’amenaça procedís de clients mexicans, afectats pel bloqueig de diners, segons ha avançat el Diari d’Andorra. Aquesta no és l’única possibilitat, han confirmat a RTVA fonts properes al cas.

Davant de la situació el Govern ha donat suport al director de l’AREB. “Donem el ple suport al senyor Hinojosa i estarem al seu costat per tot el que calgui. És veritat que són llocs de treball delicats per les responsabilitats que tenen i hem d’estar molt atents a aquestes amenaces, evidentment”, ha manifestat la ministra Sílvia Calvó.

Hinojosa encara deté el càrrec, tot i que ja ha comunicat al nou Govern la voluntat de dimitir com a màxim responsable de l’AREB quan hi hagi un substitut. La decisió no és tant per les amenaces, sinó mes aviat per la repercussió que la situació està generant en el seu nucli familiar. En tot cas continuaria ocupant el càrrec de director general del departament de Tributs i Fronteres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada